ZBRKA OKO PROPUSNICA "Nemojte od nas tražiti propusnicu za gorice, to nećemo odobravati!" Foto: Krešimir Đurić

ZBRKA OKO PROPUSNICA "Nemojte od nas tražiti propusnicu za gorice, to nećemo odobravati!"

IHR/Varaždinske vijesti | 25.3.2020. u 14:15h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na to da je tijekom jučerašnjeg dana bila velika navala na propusnice te je Grad Varaždin primio oko 1000 zahtjeva, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždin Zlatan Avar sazvao je konferenciju za medije.

- Prvo što moramo reći je da Grad Varaždin izdaje propusnice samo za Varaždin. Zato molim sve one koji su iz Ludbrega ili Kneginca, a poslali su zahtjev za propusnicom putem našeg web obrasca, da se jave svojim stožerima ako trebaju propusnicu. Grad Varaždin propusnice izdaje samo za Varaždin. Ako dolazite u Varaždin iz Gojanca, Hrašćice ili nekog drugo prigradskog naselja ne trebaju vam propusnice. Apeliram ovom prilikom na građane da odlaze u najbližu trgovinu jer cilj ove mjere jest smanjiti kretanje. Sada nije vrijeme da iz Zbelave idete u Supernovu - rekao je Avar.

Najavio je kako će policija to provjeravati te će građane upozoravati.

- Nadalje, ako imate zdravstveni problem, propusnicu dobivate od obiteljskog liječnika. Poslodavci, molim vas, dajte propusnice vašim djelatnicima, njih ne izdaje Stožer civilne zaštite! Sve takve zahtjeve koji su došli jučer i danas smo odbili, a radi se o 2/3 zaprimljenih zahtjeva. Molim vas da to poštujete - apelirao je Avara.

Dodao je kako sukladno današnjem dogovoru s PU varaždinskom i Varaždinskom županijom svi koji imaju skrb o starijima, djeci i životinjama, su već dobili propusnice i to od Stožera civilne zaštite Grada Varaždina na pet dana.

- Nakon pet dana zahtjev se podnosi ponovno i sve ide online te nema potrebe da dolazite u Gradsku vijećnicu. Od današnjeg dana onaj tko treba propusnicu najavit će se dan ranije i molim vas da dan ranije ispunite obrazac ili pošaljete e-mail jer smo mi grad primjer kako se to radi - rekao je Avar.

Apelirao je još jednom na građane da smanje kretanje, a svima onima koji su jučer putem e-maila ili društvenih mreža vrijeđali i prijetili te radili pritisak na Stožer poručio je da će biti pokrenuta prijava.

- Nema pritiska na Stožer, svi ćete dobiti propusnice ako imaju valjan razlog. I zato još jednom apeliram: poslodavci, sredite ljudima propusnice! Mi ćemo se pobrinuti za one propusnice koje su dio našeg stvarnog života. Jučer je izdano 220 propusnica, a danas je 150 u obradi. Nemojte biti razmaženi i sebični, budimo svi solidarni jer samo ako ćemo biti odgovorni uspjet ćemo oko borbe s koronavirusom. I molim vas, ne tražite Stožer da odobri odlazak u gorice! Nema toga i nećemo to odobravati. Kontrolirat ćemo svaki zahtjev - poručio je Avar.