Kolinda Grabar Kitarović Foto: VV arhiva

Zbog erotic showa predsjednica RH povukla pokroviteljstvo nad moto susretom u Vinici

VV / N1 | 6.7.2019. u 18:31h | Objavljeno u Aktualno

Međunarodni moto susret, koji će se u organizaciji Moto kluba Bombelles 12. i 13. srpnja održati na Sportsko-rekreacijskom centru Ribnjak u Vinici, ipak neće imati pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Naime, osim defilea motora, moto-igara i glazbenog programa, u sklopu moto-susreta najavljen je i - hot erotic show.

S N1 televizije upravo su zbog erotskog showa zatražili komentar Ureda predsjednice.

- Upravo zbog događaje koji ne zaslužuju podršku Predsjednika Republike, Ured Predsjednice Republike Hrvatske uveo je dodatne kriterije za dobivanje pokroviteljstva. Pokroviteljstvo ne može biti dodijeljeno događaju koji se organizira prvi put. Ured predsjednice Republike Hrvatske posebno uzima u obzir ima li događaj humanitarno obilježje. U slučaju za koji pitate ispunjena su oba kriterija. Organizator u zahtjevu navodi kako manifestaciju karakterizira humanitarno obilježje, Moto klub sudjeluje u raznim aktivnostima koje mladima u školama ukazuju na potrebu za odgovornom i sigurnom vožnjom, te isti događaj organiziraju 17-tu godinu za redom. Obzirom da je Ured Predsjednice naknadno, putem medija upoznat i sa dijelom programa programa koji Predsjednica Republike ne može podržati, ovim putem vas obavještavamo da povlačimo pokroviteljstvo za navedeni događaj - stoji u odgovoru iz Ureda predsjednice za N1.

Podsjetimo, organizatori su naveli kako, uz sportsko-rekreacijski i turistički karakter, ovu manifestaciju karakterizira i humanitarno obilježje jer se skupljaju sredstva za osobe s invaliditetom te oboljele osobe, donira se oprema u obrazovnim ustanovama, pomaže se starim i nemoćnim osobama, te se doniraju sredstva u svrhu očuvanja okoliša i povijesne baštine.