Završila dražba najvrjednije nekretnine Coninga u stečaju, ali kome će pripasti? Foto: Ilusracija

Završila dražba najvrjednije nekretnine Coninga u stečaju, ali kome će pripasti?

Ivica Kruhoberec | 25.1.2021. u 19:20h | Objavljeno u Aktualno

Zapela je prodaja Hotela Trakošćan i okolnog zemljišta, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 55 milijuna kuna.

Najveću ponudu dalo je poduzeće WE – KR iz Donje Višnjice, no dosudu nekretnina traži vjerovnik i zakupac hotela Adriatic Tourist Resorts (ATR), zagrebačko poduzeće u vlasništvu slovačke tvrtke JS Capital Managment, dok u SAD-u posluje poduzeće JS Capital Managment u vlasništvu Jonathana Sorosa, sina Georga Sorosa, jednog od najpoznatijih ulagača u svijetu.

Spomenute nekretnine u Trakošćanu, koje su u vlasništvu Coninga u stečaju od kojeg vjerovnici potražuju 125 milijuna kuna, nisu prodane tijekom prve elektroničke javne dražbe pa je do 8. siječnja trajala druga dražba. ATR nije sudjelovalo u dražbi, već tri druga ponuditelja. Od njih, zadnju valjanu ponuda s najvišom ponuđenom kupoprodajnom cijenom od 29.055.000 kuna dalo je poduzeće WE – KR iz D. Višnjice, koje se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i dijelova.

No, ATR je zatražilo da hotel s okolnim zemljištem pripadne njemu. Kako je obrazložio, još 21. prosinca prošle godine Trgovačkom sudu u Varaždinu uputio je zahtjev za oslobođenjem od plaćanja kupovnine radi korištenja prava prvokupa po okončanju druge e-dražbe za nekretnine iz k.o. Trakošćan, naglašavajući da ima pravo prvokupa jer ima razlučno pravo upisano na nekretnini iz zk. ul. 912, iako su se prodavale i nekretnine iz zk. ul. 13., zk. ul. 634, zk. ul. 931 i zk. ul. 1010 k.o. Trakošćan... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci