Zašto se Dom željezničara vraća HŽ Infrastrukturi? Foto: VV arhiva

Zašto se Dom željezničara vraća HŽ Infrastrukturi?

M.P./Varaždinske vijesti | 17.12.2015. u 15:03h | Objavljeno u Aktualno

Obzirom da Grad Varaždin nije vlasnik Doma željezničara, nije mogao ulagati u tuđu imovinu niti aplicirati na EU fondove, taj je prostor vraćen Infrastrukturi.

Glasi tako odgovor Grada na vijećničko pitanje Natalije Martinčević (reformisti) koju je na sjednici održanoj početkom prosinca zanimalo zašto je HŽ natrag preuzeo prava na korištenje Doma željezničara.

- Potpuno je bilo jasno da se obnova ne može financirati iz sredstava gradskog proračuna. Za to postoje EU fondovi i ta se zgrada, inače fantastičan objekt, trebala obnoviti po modelu energetske učinkovitosti. Zašto Grad to nije učinio? - pitala je Martinčević na što su joj iz Grada kazali da je Dom željezničara, sukladno ugovoru s HŽ infrastrukturom sklopljenom u svibnju 2013. godine, dobiven na korištenje na rok od pet godina.

- Kako do današnjeg dana od HŽ Infrastrukture nismo dobili mogućnost daljnje razvoja tog prostora unatoč našim naporima za postizanje odgovarajućeg dogovora i rješenja kojim bi se prostor mogao obnoviti, opremiti, urediti i razviti u prostor referentnog Centra za mlade, prostor smo primorani vratiti HŽ Infrastrukturi da sami brinu o svojim prostorima u koje se nažalost godinama nije ulagalo. Mi nemamo zakonske osnove ulagati u tuđu imovinu niti mogućnosti aplicirati na EU fondove, obzirom da Grad nije vlasnik - ističu iz Grada.