Za izgradnju rotora Motičnjak čeka se izdavanje građevinske dozvole, što je s Kućanskom rampom? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Za izgradnju rotora Motičnjak čeka se izdavanje građevinske dozvole, što je s Kućanskom rampom?

IHR/Varaždinske vijesti | 24.11.2021. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Izgradnja rotora Motičnjak, odnosno rekonstrukcija raskrižja državne ceste DC2 s Kućanskom ulicom u Varaždinu - Motičnjak u punom obimu počet će po izdavanju građevinske dozvole, a ona bi trebala biti izdana ovog mjeseca, odgovorili su Varaždinskoj županiji iz Hrvatskih cesta.

Naime, što je s tim rotorom zanimalo je na zadnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnika Ivana Čehoka.

- Čehok: "Spasite projekt Kućanske rampe i rotora Kućan Marof, to je važno za gospodarstvo cijele županije!"

- Tijekom listopada ove godine Hrvatske ceste dopunile su zahtjev za izdavanje građevinske dozvole u smislu dokaza pravnog interesa, a koji su pribavljeni u prethodnom periodu u postupcima rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s vlasnicima parcela koje ulaze u obuhvat zahvata rekonstrukcije. Izdavanje građevinske dozvole od varaždinskog Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo očekuje se u studenom - navodi se u odgovoru Hrvatskih cesta.

Što se tiče Kućanske rampe, iz Grada Varaždina su poslali odgovor kako je za Kućansku rampu 28. prosinca izdana lokacijska dozvola, koja je postala pravomoćna 22. siječnja ove godine.

- Nakon toga nisu pokretane nikakve daljnje radnje vezano uz nastavak tog projekta. U tijeku je stručna revalorizacija, a istodobno se razmatraju i druge moguće lokacije prijelaza željezničke pruge u dvije razine - navodi se u odgovoru Grada Varaždina.