Čehok: "Spasite projekt Kućanske rampe i rotora Kućan Marof, to je važno za gospodarstvo cijele županije!" Foto: Krešimir Đurić

Čehok: "Spasite projekt Kućanske rampe i rotora Kućan Marof, to je važno za gospodarstvo cijele županije!"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.9.2021. u 10:47h | Objavljeno u Aktualno

- Je li moguće da se u Razvojlni program za sljedećih pet godina za sjeverozapad Hrvatske godina stavi Kućanska rampa, koja ima sve potrebne papire i lokacijsku dozvolu, te sve suglasnosti i odborenja? Zbog politikanskog obračuna sadašnje vlasti sa dr. Soldom, taj je projekt poništen, zgažen. Taj je projekt važan ne samo za Grad Varaždin, to je važno za gospodarstvo cijele Varaždinske županije s obzirom da ta pruga dijeli gospodarstvo Varaždina na dva dijela - apelirao je bivši varaždinski gradonačelnik, vijećnik Županijske skupštine Ivan Čehok na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine, a pitao je i za rotor u Kućan Marofu.

- Bili smo  zajedno na otvorenju pripremnih radova za rotor Kućan Marof. Koliko je meni poznato, nakon toga je došlo do revizije vlasničkih odnosa i to je pri kraju. Prema meni dostupnim informacijama sve je spremno da se nastavi s radovima. Taj rotor je bitan za cijelo gospodarstvo županije. Lijepo vas molim da se to ubrza jer taj kružni tok bi bitno pridonio protočnosti prometa. Spasite taj projekt!- apelirao je Čehok.

Župan Anđelko Stričak rekao je imao nekoliko razgovora uoči konstituiranja Županijske skupštine.

- Inzistirali ste da se nastavi izgradnja brzih cesta, Kućanske rampe i da se prioritet stavi izgradnja objekata u visokom obrazovanju. Istočna obilaznica, most u Tuhovcu, to su sve projekti koji idu svojim tijekom,nastavlja se i s rotorom Motičnjak, a u pripremi je i rotor u Knegincu. U Razvojnom sporazumu sjeverozapadne Hrvatske su centralni operacijski blok, kampus FOI-ja, uspostava konzervatorija Glazbene škole, revitalizacija Arboretuma Opeka, izgradnja geotermalne elektrane, projekt organizacije cjelodnevne nastave, a tu je i projekt izgradnje spoja Ulica Adolfa Wisserta i Ulice Frana Supila s podvožnjakom ispod željezničke pruge Zagreb – Varaždin. To bi bila kućanska rampa, sada se službeno tako zove i taj podatak dobili smo iz Grada Varaždina. Taj je projekt u razvojnom sporazumu - rekao je Stričak, na što je Čehok ustvrdio da taj projekt ne postoji te mu iz Grada Varaždina "podmeću".

- Ne možete prijaviti projekt Wissertova – Supilova, to ne postoji nigdje. Samo je jedan projekt koji postoji, a ovaj koji vi spominjete obuhvaća nekoliko rušenja zgrada. Grad vam je podvalio nešto što ne postoji. To je ponovo jedno "kukavičje jaje" koje vam se podmeće. Prijavite ono što postoji. Jer ovo ne postoji – zaključio je Čehok.

Označeno u