Vugrin: "Vjerujem da će škole koje su se uspjele organizirati već sutra prijeći online" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Vugrin: "Vjerujem da će škole koje su se uspjele organizirati već sutra prijeći online"

IHR/Varaždinske vijesti | 2.12.2020. u 17:41h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik varaždinskog župana i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Robert Vugrin potvrdio nam je kako je stožer danas uputio preporuku ravnateljima i osnivačima osnovnih i srednjih škola o održavanju online nastave za srednje škole do 23. prosinca, a preporuka je da na model C, odnosno nastavu na daljinu prijeđu i učenici viših razreda osnovnih škola.

- Mjere na stolu: online nastava za srednje škole do 23. prosinca, online i viši razredi?

- Činjenica jest da mjere za Varaždinsku županiju su na snazi do 4. prosinca i moramo se deklarirati hoćemo li nastaviti s njima ili preuzeti nacionalne mjere. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju moramo nastaviti s mjerama dalje - rekao je Vugrin i dodao kako je temeljem mišljenja epidemiologa uputio preporuku ravnateljima osnovnih i srednjih škola oko održavanja nastave online, a kaže kako su preporuke upućene i ravnateljima škola kojima Varaždinska županija nije osnivač, dakle osnovnim školama na području Grada Varaždina te privatnim školama.

- Vjerujem da će viši razredi osnovnih škola, koje su se uspjele organizirati, već od sutra biti na online modelu, barem škola kojima je osnivač Varaždinska županija - rekao je Vugrin, a da su njihovi učenici od sutra online već su na svojim internet stranicama objavile OŠ Vidovec i OŠ Petrijanec.

Da od sutra učenici viših razreda prelaze online već su objavlile OŠ Vidovec i OŠ Petrijanec na svojim internet stranicama.

S obzirom na to da je župan Radimir Čačić danas najavio da će tražiti strože mjere u odnosu na one koje su sada na snazi, zanimalo nas je razmišlja li se o novim ograničenjima koje se odnose na druge djelatnosti, među kojima su trgovački centri.

>> Čačić: "Tražit ćemo strože mjere za našu županiju od ovih koje su sad"

- Mi ne možemo ograničiti rad trgovačkog centra, ali sigurno bi bilo dobro da se postojeće mjere i preporuke HZJZ-a bolje poštuju - rekao je Vugrin koji očekuje da će krajem ovog tjedna i za vikend imati prve rezultate primjene mjera za Varaždinsku županiju, koje su na snazi već 10-ak dana.

Označeno u