Vindiji i Koki uručeni novi certifikati upravljanja okolišem; "Posvećenost održivosti dio je naše korporativne kulture"

VV | 26.3.2024. u 15:01h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici certifikacijske kuće SGS Adriatica uručili su certifikat ISO 14001:2015 Grupi Vindija, ističući predanost kompanije očuvanju okoliša i odgovornom poslovanju. Ovaj međunarodno priznati standard za upravljanje okolišem naglašava usklađenost s propisima te primjenu sustava za kontrolu i smanjenje utjecaja na okoliš, ističu iz Vindije u svom priopćenju. Tom je prilikom Vindija dobila certifikat za četiri proizvodne lokacije, dok je tvrtka Koka nagrađena certifikatom za proizvodnu lokaciju Industrije mesa.

- Posvećenost održivosti nije samo dio naše poslovne strategije, već je duboko usađena u korporativnu kulturu Grupe Vindija. Ponosni smo na uspješno proveden postupak certificiranja za naše proizvodne lokacije, čime se još jednom potvrđuje posvećenost kompanije smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Ovaj certifikat dodatno jača našu reputaciju, uz već postojeći niz certifikata koji svjedoče našoj predanosti kvaliteti i sigurnosti proizvoda. Svjesni smo da je za održivi razvoj potrebno kontinuirano djelovanje i inovacija, stoga odlučno nastavljamo ulagati u istraživanje i razvoj održivih tehnologija i praksi kako bismo ostali predvodnik u prehrambenoj industriji, uvijek nudeći visokokvalitetne proizvode uz istovremenu brigu o okolišu i zajednici - istaknuo je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

ISO 14001:2015 je međunarodno priznata norma za upravljanje okolišem, a tvrtke Vindija i Koka uspješno su prošle postupak certificiranja za svoje proizvodne lokacije, potvrđujući posvećenost smanjenju negativnog utjecaja na okoliš i usklađenost poslovanja s propisima. Vindijine proizvodne lokacije, koje uključuju tri u Varaždinu te jednu u Županji, obuhvaćaju širok spektar proizvoda, poput mliječnih i plant based proizvoda, voćnih sokova, bezalkoholnih pića te brzo smrznutih pekarskih proizvoda.

S druge strane, proizvodna lokacija tvrtke Koka u Varaždinu obuhvaća proizvodnju i preradu pilećeg mesa, što uključuje asortiman svježeg i zamrznutog pilećeg mesa, mesne pripravke, kobasičarske proizvode, prerađevine od pilećeg i purećeg mesa te začinjene panirane i pečene proizvode. Primljeni certifikati rezultat su predanog i velikog angažmana različitih timova i odjela unutar tvrtke.

- Koka, kao predvodnik peradarske industrije, još od davne 2000. godine s prvim implementiranim certifikatom ISO 9001 predano i dosljedno radi na upravljanju kvalitetom i postavljanju visokih standarda u sigurnosti proizvodnje i kvaliteti naših proizvoda, te zahvaljujući trudu i radu njenih zaposlenika, danas s ponosom možemo zaključiti uspješnu implementaciju sustava upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015 na našoj proizvodnoj lokaciji Industrije mesa u Varaždinu. Smatrajući ekološku održivost najvećim pojedinačnim izazovom s kojim se u ovom stoljeću suočava društvo općenito, nastavljamo s ulaganjem u inovacije i tehnologije koje podržavaju našu održivu viziju jer vjerujemo da je to ključni element poslovnog modela kojim ćemo i dalje postizati izvrsne poslovne rezultate, nastaviti graditi povjerenje svih naših potrošača i partnera te u konačnici pridonijeti stvaranju održive budućnosti - izjavio je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave tvrtke Koka.

Certificiranje sustava upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015 donosi niz značajnih prednosti za Grupu Vindija, prije svega konkurentske prednosti u javnim natječajima, jača povjerenje kupaca i potrošača te potiče angažman zaposlenika u zaštiti okoliša, dok istovremeno kontinuirano poboljšava sustav i ostvarivanje ciljeva u smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Osim toga, osnivanjem Odjela za održivi razvoj i ESG poslovanje 2023. godine, Grupa Vindija predstavila je ključan korak usmjerenju kompanije prema održivom poslovanju. Odjel je posvećen implementaciji najviših standarda u području okolišne održivosti, socijalne odgovornosti i korporativnog upravljanja.