Vindija i Koka povećale primanja svih zaposlenika

VV | 30.9.2021. u 11:32h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinske prehrambene kompanije Vindija i Koka, koje su dio Vindija Grupe, donijele su odluku prema kojoj će se povećati plaće i koja će biti provedena prilikom isplate plaća za mjesec rujan. Ovom odlukom vodstva kompanije nastavljen je program unaprjeđivanja statusa i radničkih prava zaposlenika jedne od najvećih domaćih prehrambenih kompanija, koja ukupno zapošljava 4.339 ljudi. Prema procjenama kompanije navedeno povećanje plaća na godišnjoj razini kumulativno će dodatno iznositi 24.620.000,00 kuna.

Navedeno povećanje tako predstavlja nastavak procesa poboljšanja uvjeta rada, a uz koje će sve zaposlenice i zaposlenici nastaviti ostvarivati dosadašnje benefite poput regresa, uskrsnice i božićnice kroz financijski bonus i paket proizvoda. Pored toga, tvrtke će nastaviti financirati i kupovinu školskog pribora djeci svojih zaposlenika početkom školske godine, dok će dodatnu financijsku podršku uplatiti i povodom blagdana Svih Svetih.

Nalazimo se u izrazito izazovnom vremenu i okolnostima pandemije koja je utjecala na poslovanje kompanija diljem svijeta. Potvrda da je Vindija kompanija s izrazitom snagom, kvalitetom i tradicijom koju prepoznaju naši kupci je upravo i ova odluka o povećanju plaća zaposlenika u jeku pandemije. Svaki zaposlenik u našem sustavu doživljava se kao važna karika, a ovim dodatnim izdvajanjem želimo jasno pokazati kako se trud i predanost kojom pridonose uspješnom poslovanju i statusu jedne od vodećih prehrambenih industrija u zemlji prepoznaje i honorira - rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Svaki zaposlenik se posebno cijeni, a doprinos uspjehu prati se i nagrađuje što se očituje i kroz program zahvale za dugogodišnji predan rad zaposlenicima koji obilježavaju jubilarni broj godina provedenih u službi, i to dodjelom novčane nagrade ekvivalentne broju godina radnog staža u Vindiji i Koki.

U proteklom razdoblju uspješno smo odgovorili na sve izazove i zahtjeve tržišta prije svega zahvaljujući požrtvovnosti, predanom radu i visokoj razini profesionalnosti svih naših zaposlenika. Vjerujem kako su dosadašnji rezultati i povećanje primanja dodatan izvor motivacije za daljnje uspjehe i rast, kako Koke tako i cijele Grupe - zaključio je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave Koke.

Također, Grupa Vindija već duži niz godina za blagdan Sv. Nikole za djecu zaposlenika priprema posebne poklone kao i poklon pakete za novorođenu djecu. Uz to, ljetne godišnje odmore sa svojim obiteljima zaposlenici imaju mogućnost provesti u aranžmanu Vindije i Koke.

Vindija potpisnica UN Global Compact programa

Društveno odgovorno poslovanje i korporativna odgovornost u samim su temeljima poslovanja Vindije, a to dokazuje i Vindijino potpisivanje Global Compact programa pri Ujedinjenim narodima, kojim se promiče poštovanje načela ljudskih prava i radničkih standarda. U prošlogodišnjem Izvješću za UN naglašeno je da se cjelokupno upravljanje ljudskim potencijalima Vindije temelji na poštovanju dostojanstva zaposlenih uz poštivanje obveza proizašlih iz radnog prava. Grupa Vindija provodi sustavnu brigu i ulaganje u razvoj svakog pojedinog zaposlenika, što je uz borbu protiv diskriminacije na svim razinama jedan od ključnih čimbenika u ostvarenju poslovnih ciljeva. Svim zaposlenicima omogućene su jednake mogućnosti usavršavanja i obrazovanja sukladno potrebama njihova radnog mjesta.

Označeno u