Vili Beroš: Vjerujem da je riječ o izoliranom slučaju Foto: screenshot HRT

Vili Beroš: Vjerujem da je riječ o izoliranom slučaju

Varaždinske vijesti/HRT | 9.11.2023. u 15:35h | Objavljeno u Aktualno

Stigli su rezultati boce iz Rijeke. Analizom je utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama, objavio je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić". Temeljem utvrđenog kemijskog sastava zaključeno je da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje, objavio je portal HRT-a.

- Vjerujem u ovom trenutku, da je riječ o izoliranom slučaju, gdje je bolesnik koji se nalazi u Rijeci, za kojeg znamo od prvog trenutka da je najozbiljnije bolestan, i jedini koji je oštećen u ovom događaju. To se uvijek može dogoditi. Na osnovu kriminalističkog istraživanja, koje je u tijeku, utvrdit će se sve okolnosti koje su dovele do ovakvog događaja, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

- Ovi slučajevi mogu se javiti, dijelom su psihogeno uzrokovani, a dijelom su ljudi doista imali tegobe. Od njih 45, četvero je doista imalo određene posljedice, ali od mogućih četiri stupnja oštećenja sluznice, na nivou prvog stupnja. Dakle, samo crvenilo i otok sluznice. To se moglo dovesti u tom trenutku u vezu sa konzumiranjem nekakvih tvari koje u sebi imaju, ali blaže koncentracije bilo kiseline, bilo lužine, istaknuo je Beroš, a prenosi portal HRT-a.