Vijećnici za Centralni operacijski blok: "Heliodromom će se brže moći zbrinjavati hitni pacijenti" Foto: Varaždinska županija

Vijećnici za Centralni operacijski blok: "Heliodromom će se brže moći zbrinjavati hitni pacijenti"

VV | 12.7.2023. u 15:56h | Objavljeno u Aktualno

 

- Nakon potpisivanja svih potrebnih ugovora, krećemo s izgradnjom Centralnog operacijskog bloka, najvećeg projekta Varaždinske županije. Jučer je potpisan ugovor između OB-a Varaždin i izvođača radova koji u sljedećih mjesec dana moraju pripremiti gradilište i krenuti s radovima - rekao je župan Anđelko Stričak na današnjoj sjednici Županijske skupštine, čiji su vijećnici jednoglasno prihvatili ovaj projekt.

- FOTO U krugu varaždinske bolnice kreće izgradnja Centralnog operacijskog bloka

 Vrijednost izgradnje Centralnog operacijskog bloka je nešto više od 45 milijuna eura, od čega se 26 milijuna eura odnosi na građevinske radove, a 18 milijuna eura na opremanje.

- Naša obveza je osigurati dva milijuna eura za izgradnju podzemne garaže i heliodroma, zahvaljujući kojem će se moći brže zbrinjavati hitni pacijenti. Ljudski život nema cijenu – zaključio je župan Stričak.

- Županija će dati dva milijuna eura za izgradnju garaže i heliodroma Centralnog operacijskog bloka

Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, županijskog Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Tako će se Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice "pojačati" s neurološkom djelatnošću te djelatnošću produženog liječenja i palijativne skrbi, Dom zdravlja Varaždinske županije s logopedijom, dentalnim laboratorijem, fizikalnom terapijom, zdravstvenom njegom, psihološkom djelatnošću, djelatnošću radne terapije, a bit će i sestrinskih savjetovališta. Uz djelatnost koji je dosad obavljao, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije proširit će se s djelatnostima medicine rada i sporta, a jednoglasno je prihvaćeno i proširenje djelatnosti Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i to poslovima prijevoza bolesničkih uzoraka.

Na sjednici je prihvaćena i odluka o sklapanju Sporazuma o suradnji između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije u Federaciji BiH, s ciljem uspostave suradnje na području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture, sporta, mladih i drugih područja.

Vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije na današnjoj su sjednici jednoglasno prihvatili odluku o javnim priznanjima Varaždinske županije u 2023. godini. Nagrada za životno djelo dodijelit će se prim. dr. sc. Ranku Stareu, dr. med., specijalistu opće kirurgije te užem specijalistu digestivne kirurgije. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Atletskom klubu Sloboda, kapetanu-izborniku Hrvatske reprezentacije osoba s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak Draženu Filipoviću te DVD-u Novi Marof koji obilježava 100. godišnjicu djelovanja, dok će Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju biti dodijeljena poznatom varaždinskom skladatelju Davoru Bobiću i Prvoj gimnaziji Varaždin.

- Veliki je doprinos pripadnika 7. gardijske brigade “Puma“, koji su sudjelovali u oslobađanju okupiranog područja u toj županiji, a tu su i brojni naši sugrađani koji su rođeni u njoj, a žive ovdje i grade Varaždin i Varaždinsku županiju s nama. Tako je najpoznatiji Varaždinec rodom iz Livna, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Tamo je rođen i varaždinski biskup mons. Bože Radoš – rekao je Stričak.

Jednoglasno je prihvaćena i izmjena Odluke o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima, kojom će se, osim znanja, ubuduće podupirati i izvrsnost u sportu i umjetnosti te tako motivirati učenike i studente za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima u sportu i umjetnosti te postizanju što boljih rezultata. Prihvaćena su i godišnja izvješća o poslovanju Piškornice i Bukotermala.

- Nakon prozivki SDP-a na Županijskoj skupštini sjeli na kavu, stigao i prozvani Kišić

- Što je s Trakošćanskim jezerom i žičarom, za koju načelnik Poljak ima osiguranog investitora?

- Župan prozvao Bilića zbog liječnika Doma zdravlja: "I Bilić, i Kišić i Crnković sve su znali, ali ih nije bilo briga!"

- FOTO Županijski vijećnici obišli gradilište dvorca Opeka u Vinici

- Zbog roštiljade na Dravi i šteta od tuče Stričak prozvao SDP, ali tu nije stao...