Zbog roštiljade na Dravi i šteta od tuče Stričak prozvao SDP, ali tu nije stao... Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zbog roštiljade na Dravi i šteta od tuče Stričak prozvao SDP, ali tu nije stao...

VV | 12.7.2023. u 10:56h | Objavljeno u Aktualno

Ima tu jedan medij, jedan tjednik koji se prometnuo u bilten centralnog komiteta komunista Varaždin, a u vlasničkoj strukturi, da apsurd bude veći, su sve HZD-ovci, ustvrdio je Stričak

Aktualni sat varaždinske Županijske skupštine danas je bio u znaku prozivki SDP-a. Sve je počelo s pitanjem HDZ-ovog vijećnika Tina Juraka, kojeg je zanimalo kada će župan organizirati županijski roštilj, kao što je protekli vikend na dravskim bazenima održan roštilj s varaždinskim gradonačelnikom.

- Župane, proteklih smo dana mogli čitati da je Grad Varaždin organizirao gradski roštilj, kojeg je pekao gradonačelnik Neven Bosilj. Zanima me kada će biti županijski roštilj i kada ćete ga vi peći? - zanimalo je HDZ-ovog vijećnika.

Župan Stričak ustvrdio je kako ni sam nije oduševljen kad je čuo za taj roštilj.

- Ali mislio sam, hajde, barem da mu jedna investicija uspije. Međutim, nakon toga čitam u medijima kako je marketinška agencija Tin marketing organizirala roštilj. Znači, gradonačelnik nije sposoban organizirati roštilj, mora ga organizirati marketinška agencija. Ali i to je bolje od silnih putovanja našeg gradonačelnika koja se prikrivaju, od Švicarske, Kine, Norveške, Švedske, Maroka... Svi dosadašnji gradonačelnici nisu toliko putovali koliko aktualni gradonačelnik. Mi ne planiramo organizirati roštilj, ali ako ćemo ga organizirati, angažirat ćemo gradonačelnika Bosilja - rekao je Stričak.

CRNI VRAG, NE CRVENI - Župane, SDP vas je prozvao da ne mogu s vama surađivati, a gradonačelnik Ivanca Batinić je na svečanoj sjednici uz Dan grada Ivanca rekao da će možda početi izgradnja brze ceste. Vi stalno naglašavate kako stranačka pripadnost nije nikakav razlog za provođenje projekata, pa sad meni tu više ništa nije jasno. Objasnite - rekao je županu HDZ-ov vijećnik Josip Krtanjek. Župan Anđelko Stričak ustvrdio je kako nije točno da je vrh županijskog SDP-a izjavio da ne mogu surađivati. - Oni su izjavili da ne žele surađivati. U ratu među zaraćenim stranama uvijek postoji neki vid suradnje. Uvijek postoji. Prije kojih mjesec dana smo obilazili cestu Varaždin - Nova Ves - Ladanje. To je županijska investicija. Jesam li trebao pozvati načelnike s tog područja? Nisam, ali sam pozvao, jer smatram da trebaju biti upoznati s investicijama na području svoje općine i da trebamo surađivati. Ili, primjerice, ako sada idemo dograđivati škole u Strmcu ili Novoj Vesi, je li dobro da načelnik to zna? Pa valjda je, iako je Varaždinska županija osnivač škole. Dobro je da načelnici, gradonačelnici, lokalna sredina budu upoznati sa svime što se tamo događa. Suradnje mora biti, a to što oni ne žele surađivati, to je njihov problem. Mi ćemo surađivati, ako je to u interesu Varaždinske županije i građana. Mi ćemo surađivati i s crnim vragom. Ne crvenim. Crnim - poručio je Stričak.

Vijećnicu HDZ-a Snježanu Cerjan je pak zanimalo je li isplaćena šteta od tuče, s obzirom na informacije koje su se mogle pročitati u medijima i društvenim mrežama.

- Da, opet od strane vodstva županijskog SDP-a, a očito jednim dijelom i gradskog, tu je bilo izrečeno niz laži. Znači vi ste kao vijećnici donosili odluke o isplati štete, bili ste upoznati sa svime, kolika je šteta, koliko je prijavljeno i kolike su odštete. I sad nakon godinu dana igrati na kartu da su ljudi zaboravili i prozivati sve i svakoga me zaista čudi. Između ostalog, podsjetit ću vas, prije koja dva, tri mjeseca ta ista dična predsjednica je tu držala Upravnom odjelu lekcije iz obrazovanja. A zaboravila je da je upravo ona u Saboru, s Klubom zastupnika SDP-a, digla ruku protiv besplatnih obroka za sve osnovnoškolce, protiv menstrualnog siromaštva, protiv amandmana vijećnika Štromara da se dodijeli projektu Centra kompetentnosti u Marčanu 20 milijuna kuna, a kilometar i pol dalje živi, protiv amandmana HDZ-ovog zastupnika Habijana da se 5 milijuna kuna dodijeli Sveučilištu Sjever, znači protiv svega je bila. Sve ono što je bitno za naše mlade, učenike, institucije, saborska zastupnica i SDP su bili protiv. Kad govorimo o tuči, za štete u poljoprivredi je isplaćeno 10,4 milijuna kuna, za štete na nerazvrstanim cestama 4,1 kuna, za štete na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi 6,3 milijuna kuna, za štete u gospodarstvu 724.936 kuna, dakle preko našeg županijskog proračuna 15,2 milijuna kuna, a ona četiri milijuna kuna su direktno načelnici i gradonačelnici potpisivali sporazume. Također, kad već govorimo o poljoprivredi, gdje je isto bilo nebuloznih ideja, Varaždinska županija izdvaja najviše iznosa po stanovniku za potpore poljoprivrednicima, prošle godine je bilo 1135 zahtjeva, svi su odobreni i za to je potrošeno 6,5 milijuna kuna je za to utrošeno - ustvrdio je Stričak te nastavio:

- Prema tome sve ove objede koje se vrte po medijima, a ima tu jedan medij, jedan tjednik koji se prometnuo u bilten centralnog komiteta komunista Varaždin, a u vlasničkoj strukturi, da apsurd bude veći, su sve HDZ-ovci, HDZ-ovi tajkuni. Ti isti tajkuni su u komunizmu bili šegrti, a sad su gazde. Da razgolimo istinu do kraja. Kad vi imate tjednik gdje se laže s naslovnice, a taj tjednik isti godinu dana piše o svemu tome, ja više ne znam što reći. Osim ovog od malo prije - rekao je župan Stričak.