VIDEO Neven Bosilj o "Aferi pročistač": Grad će apsolutno pružiti podršku istražnim organima

| 14.7.2022. u 12:03h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo što se danas događa ima tri kompotente. Istražnu, upravnu i političku komponentu. O istražnoj komponenti znamo koliko i vi. Iznenađeni smo, provode se istražne radnje i bit ćemo svi obaviješteni na vrijeme. Što se tiče upravne komponente, Grad Varaždin će apsolutno pružiti podršku istražnim organima. Svi odjeli i službe kao i tvrtka Varkom dat će sve potrebne dokumente i biti na raspolaganju istražiteljima jer nemamo što skrivati. Treća je politička komponenta i meni je kao gradonačelniku Varaždina žao što se događa u našem gradu, ali ovo je samo završni pečat ako stavljate privatni interes ispred javnog, a što o tome misle građani Varaždina, rekli su na izborima - rekao je na početku današnje novinarske konferencije, gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj oko situacije s uhapšenim osobama, neslužbeno Željko Bunić, Robert Gotić i Stjepan Ptiček, protiv kojih je pokrenuta istraga oko primanja i davanja mita u slučaju pročistača.

AFERA PROČISTAČ Privedeni Bunić, Gotić i Ptiček, ali evo što bi točno moglo biti sporno

Afera pročistač: Direktori varaždinskih tvrtki na radnim mjestima, no ne i svi poduzetnici

Također je naglasio da nema službene informacije o istrazi,  a naglasio je da zna isto koliko zna i šira hrvatska javnost, ali je reagirao na izjavu Ivana Čehoka, nekadašnjeg gradonačelnika, da ova afera o pročistaču nema veze s njim već s aktualnom vlašću.

- Zato je navodno uhapšen direktor kojeg je postavio Ivan Čehok. Naslijedio sam 30 sudskih sporova koje vodimo zbog prethodne vlasti, predstavnici prethodne vlasti imaju nekoliko kaznenih prijava koje se vode, jedna više ili manje za njih ništa ne znači - rekao je Bosilj. 

Video sadržaj