VIDEO Ivan Čehok o Aninoj ulici: To nema nikakve veze sa mnom što se loše izvelo Foto: Martin Novosel/Krešimir Đurić

VIDEO Ivan Čehok o Aninoj ulici: To nema nikakve veze sa mnom što se loše izvelo

| 27.11.2021. u 14:17h | Objavljeno u Aktualno

Ranije smo napisali o zaključcima Povjerenstva za utvrđivanje propusta na izgradnji biciklističke staze u Aninoj ulici, sjenice u Poljani Biškupečkoj i rotora kod groblja. Tamo je zaključeno da se biciklistička staza u Aninoj ulici radila prema zahtjevu Ivana Čehoka, tada gradonačelnika 2019. godine kada je napravljena obnova Anine ulice, ali da je rađena unatoč tome što je struka smatrala da se ne može to izvesti i da ne bi bila izvedena prema pravilima struke, a Ivan Čehok tvrdi da je tražio da se napravi staza tamo da se spriječi parkiranje automobila po nogostupima za pješake.

Biciklistička staza u Aninoj ulici odrađena na zahtjev Ivana Čehoka unatoč upozorenjima

- Kad se izvodila Anina ulica i kad smo napravili nogostupe, shvatili smo da će se dogoditi ovo što se danas događa, da će cijelom dužinom nogostupa biti parkiranje automobila. Da bi se to spriječilo, ja sam tada rekao pokušajte napraviti biciklističku stazu, premda ona tu nije potrebna. Idemo pokušati jer će se ljudi parkirati. To je bio moj usmeni nalog. Ja nisam rekao nikome kako se to mora izvesti, nego sam rekao idemo pokušati to napraviti kako bismo izbjegli ovo što se danas događa - objasnio je Čehok.

Iako je loše izvedeno, smatra da se dio biciklističke staze trebao ostaviti, ali da nije kriv on što je loše izvedena biciklistička staza u Aninoj ulici.

- Ovaj dio prema policiji je trebalo ostaviti, ja ne vidim razloga, a ovaj dio je loše izvedeno. To nema nikakve veze sa mnom, nisam ja izvodio radove. Nisam bio upoznat kako će ta staza na kraju izgledati, niti sam trebao biti upoznat - ustvrdio je Čehok.