Biciklistička staza u Aninoj ulici odrađena na zahtjev Ivana Čehoka unatoč upozorenjima

| 26.11.2021. u 12:28h | Objavljeno u Aktualno

U petak 19. studenog održana je sjednica Povjerenstva za utvrđivanje propusta na izgradnji biciklističke staze u Aninoj ulici, sjenice u Poljani Biškupečkoj i rotora kod groblja. 

Prema zapisniku sa sjednice utvrđeno je da kod obnove prometnice u Aninoj ulici nije bila potrebna biciklistička staza i u početku nije bila predviđena izrada biciklističke staze, ali je naknadno odrađena na zahtjev tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

Zaključak povjerenstva je sljedeći:

"Tadašnji pročelnik Upravnog odjela Roberto Krajcer, dobio je nalog za izvođenje radova koji su bili, a što je utvrdila nadležna inspekcija, protivni pravilima struke na što je upozorio gradonačelnika. Službenik Velimir Vujec prilaže svoje Očitovanje u kojem navodi da on posjeduje pisani trag, odnosno e-mail od 16.09.2019. godine dobiven iz Labosa, kojeg je prethodno dobio još 02.07.2019. godine pročelnik Krajcer, u kojem se navodi da oni (Labos) argumentirano ne preporučaju izgradnju navedene biciklističke staze te čak da za isto niti ne postoji potreba. Nakon toga, na ponovljeni usmeni nalog gradonačelnika pročelnik Upravnog odjela postupio je uobičajeno, odnosno nalog je izvršio bez traženja ponovljenog pisanog naloga gradonačelnika."

Napominjemo, upravo zbog loše odrađene biciklističke staze u Aninoj ulici je došlo do dva štetna događaja, jedan 7. rujna 2019. godine, a drugi 15. listopada 2019. godine, gdje su tijekom vožnje na biciklu nastradale dvije osobe kojima je nagodbeno isplaćeno oko 70-ak tisuća kuna zbog izbjegavanja tužbe za propuste Grada Varaždina kod izrade biciklističke staze.

Povjerenstvo je također utvrdilo da se sjenica u Poljani Biškupečkoj napravila bez građevinske dozvole, Grad Varaždin je plaćao troškove rada i naknadno legalizirao objekt građevinskom dozvolom, a rotor kod Groblja je također rađen kao "Izvanredno održavanje" iako je tako nešto predviđeno za manje poduhvate te je također odrađen bez izdavanja građevinske dozvole.

Pročitajte zaključke u dokumentu Povjerenstva u nastavku članka.

0.0.11. Odgovori Na Pitanja u Vezi Biciklističke Staze u Aninoj, Sjenice u Poljani Biškupečkoj i Rotora Kod... by Varazdinske vijesti on Scribd

Označeno u