VIDEO, FOTO Varaždinski aerodrom ponovno otvoren, sletjelo 20-ak aviona

| 6.11.2021. u 13:52h | Objavljeno u Aktualno

Aerodrom Varaždin je službeno 26. listopada ponovno dobio Odobrenje za uporabu aerodroma, kojeg je uspješno ishodila gradska tvrtka Parkovi s direktorom Marinom Bašićem, a danas se slijetanjem velikog broja, čak 20-ak manjih aviona, održalo i svečano ponovno otvorenje varaždinskog aerodroma na kojem je sletio i manji avion na mlazni pogon.

- Nakon što je u veljači aerodrom izbrisan sa svih aviokarata europe i svijeta, od danas je varaždinski aerodrom ponovno u funkciji. Vjerujem da je ovo početak jedne lijepe priče. Nakon što smo ga vratili u funkciju, sljedeći korak je da se osposobi za noćno slijetanje i polijetanje, a naša vizija je da kroz dvije tri godine na ovaj aerodrom slijeću i avioni nekakvih low-cost aviona poput Easyjeta, Ryanaira ili Germanwingsa i na taj način će i gospodarstvo Varaždina i turizam Varaždina dobiti na još većoj važnosti - rekao je Neven Bosilj na današnjem ponovnom otvaranju varaždinskog aerodroma.

- Ponovno otvaramo naš Varaždinski aerodrom upravo zato da ga svi zaljubljenici mogu što kvalitetnije koristiti, a isto tako da svi zaljubljenici u zrakoplovstvo iz Europe i svijeta mogu što sigurnije slijetati na ovaj aerodrom, a vjerujte da interesa postoji. Između ostalog, u zadnje vrijeme kada mi dolaze strani investitori od prijašnje teme oko cijene radne snage, zemljišta, izdavanje građevinskih dozvola, uvijek je top tema sigurnost, ali i je li naš aerodrom u funkciji te za koje sve zrakoplova. Prema tome, interes postoji, a ako već govorimo o zrakoplovstvu, slobodno se našalim, ali u svakoj šali ima istine pa mu je samo nebo granica - rekao je Anđelko Stričak, varaždinski župan na današnjem otvaranju aerodroma.