Veleposlanik Francuske u posjeti Varaždinu, razgovaralo se o daljnjem razvoju suradnje Foto: Grad Varaždin

Veleposlanik Francuske u posjeti Varaždinu, razgovaralo se o daljnjem razvoju suradnje

VV | 9.1.2024. u 16:12h | Objavljeno u Aktualno

U posjeti Gradu Varaždinu danas je boravio veleposlanik Francuske u Hrvatskoj, NJ. E. g. Fabien Fieschi. Veleposlanika je primio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem, a na sastanku su razgovarali o mogućnnostima daljnje suradnje Varaždina s partnerima iz Francuske.

Na prijemu je bio i Siniša Košćak, predsjednik uprave COLAS Hrvatska, jednog od vodećih poduzeća u niskogradnji i najveće građevinske tvrtke u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, francuske tvrtke koja je prisutna u Hrvatskoj 12 godina. Spomenuta je i suradnja s partnerskim gradom Auxerre s kojim Varaždin ima potpisanu povelju o partnerstvu od 2006. godine. Kao lijep primjer suradnje spomenuto je partnerstvo Francuske na 45. Varaždinskim baroknim večerima 2015. godine kada se zahvaljujući bogatom programu Francuska predstavila u najboljem svijetlu. Bilo je riječi i o suradnji Francuskog instituta s kulturnim ustanovama u Gradu Varaždinu. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović upoznala je veleposlanika s projektom Centra kreativnih i kulturnih industrija.

Veleposlanik Francuske zanimao se za povijesni i ekonomski razvoj Varaždina, te je izrazio nadu da će se ponovo pronaći zajednički interesi i konkretizirati projekti tim više što Hrvatska i Francuska na nacionalnom nivou imaju odlične partnerske i prijateljske odnose. Gradonačelnik Neven Bosilj vidi dobre potencijale u suradnji na području kulture, obrazovanja, turizma i gospodarstva, pri čemu je Varaždin predstavljen kao jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj te grad koji je otvoren za svaku suradnju s europskim partnerima.