VATROGASCI PONOS VARAŽDINA Bosilj: "Nesebično doprinose sigurnosti i spašavaju živote"

vv | 24.7.2022. u 12:49h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš posjetili su varaždinske vatrogasce koji i ove godine borave na dislokaciji na otoku Lastovo.

U kratkom obilasku 3. smjene varaždinskih vatrogasaca koji su od lipnja do rujna na dislokaciji u Ublima na Lastovu, gradonačelnik se uvjerio da profesionalci iz JVP Varaždin odrađuju svoj posao krajnje odgovorno i profesionalno.

Gradonačelnik se ovom prilikom susreo i s načelnicom Općine Lastovo Anitom Jančić Lešić.

 - Gode riječi pohvale koje smo zapovjednik Ivica Labaš i ja dobili od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića i načelnice Općine Lastovo Anite Jančić Lešić kao i od zapovjednika lokalnog DVD Lastovo s kojim su naši vatrogasci ugasili manji požar u naselju Skrivena Luka prije tjedan dana. Od dojave su za manje od 15 minuta bili na lokaciji udaljenoj 16 km i zaustavili vatru prije nego što se požar proširio – rekao je gradonačelnik.

Vatrogasci su na Lastovo odvezli i vozila koja su im prijeko potrebna za intervencije, jedno šumsko vozilo, cisternu i pick-up vozilo.

- Uz tri vozila s kojima su na dislokaciji, za sljedeću godinu našim sam vatrogascima obećao dati na raspolaganje i jedan od tri čamca koja imamo u Varaždinu kako bi mogli pristupiti lokacijama i s morske strane – najavio je gradonačelnik Bosilj.

Istaknuo je kako su varaždinski vatrogasci na ponos našem gradu.

- Svojim radom nesebično doprinose sigurnosti i spašavaju živote, ne samo u Varaždinu i okolici već diljem Hrvatske. Hvala im na hrabrosti i požrtvovnosti koju iskazuju i što su na raspolaganju kad god je potrebno.

Galerija slika