Varaždinski VIS Promotex preuzeo ljevaonicu aluminija Lipovica Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinski VIS Promotex preuzeo ljevaonicu aluminija Lipovica

Varaždinske vijesti | 29.10.2021. u 16:44h | Objavljeno u Aktualno

Iz varaždinske tvrtke VIS Promotex d.o.o. izvijestili su da su preuzeli ljevaonicu aluminija Lipovica d.o.o., što će, kako kažu iz tvrtke, doprinijeti dodatnom razvoju proizvodnje i širenju proizvodnih kapaciteta te u konačnici širenju prodaje i razvoju poslovanja s naglaskom na nove tehnologije.

Kako su naveli, nakon što ih je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) odabrao kao najboljeg ponuditelja na javnom natječaju za kupnju tvrtke Lipovica d.o.o., sklopili su kupoprodajni ugovor s CERP-om te izvršili sve svoje obveze.

- Oba društva izvoze čak preko 80 posto svojih proizvoda te će zajedničkim snagama ostvarivati sinergijske učinke na tržištima prodaje, proizvodnje i nabave s ciljem jačanja proizvodnje, stvaranja sinergije i širenja prodaje na inozemnim tržištima. Lipovica je u svom poslovanju prisutna na preko desetak inozemnih tržišta, dok je VIS prisutan na njih preko 40. Stoga će VIS dati podršku Lipovici u razvoju dosadašnje prodaje i proizvodnje te postizati sinergijske efekte u proizvodnji aluminijskih dijelova za svoju proizvodnju namijenjenu izvozu - kažu iz varaždinske tvrtke.

- Osim toga, u društvu Lipovica očekuje se i značajan razvoj proizvodnje aluminijskih dijelova za automobilsku i elektroindustriju. Proizvodi varaždinskog VIS-a, koji ima tradiciju dugu više od 90 godina, uveliko su prepoznatljivi, a poglavito profesionalni aluminijski suncobrani koji se nalaze na brojnim terasama diljem svijeta. S druge strane, društvo Lipovica ima preko 40 godina tradicije u proizvodnji aluminijskih odljevaka. Ovisno o sezonalnosti, VIS zapošljava oko 200 radnika, dok Lipovica zapošljava oko 170 - dodali su iz VIS Promotexa.