Varaždinski sudovi dobivaju zagrebačke suce, među kojima je i kći poznatog trenera

| 13.12.2022. u 11:39h | Objavljeno u Aktualno

Državno sudbeno vijeće imenovalo je na svojoj zadnjoj sjednici nove suce više sudova, među kojima su i Županijski sud u Varaždinu te Općinski sud u Varaždinu.

Za suca Kaznenog odjela varaždinskog Županijskog suda imenovan je Darijo Lokas, dosadašnji sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Ovaj zagrebački sudac imenovan je kao jedan od tri kandidata, a na listi prvenstva bio je prvi s 147,1 bodova, od čega 134 za obnašanje sudačke dužnosti, a 13,1 bodova je dobio na razgovoru.

Za sutkinju Građanskog odjela varaždinskog Županijskog suda DSV je imenovao Ivanu Čačić, dosadašnju sutkinju Općinskog građanskog suda u Zagrebu, kći poznatog nogometnog trenera. Ova zagrebačka sutkinja bila je jedna od osam kandidatkinja, od kojih je imala najmanju ocjenu obnašanja sudačke dužnosti, ali je zato dobila daleko najviše bodova za razgovor, zahvaljujući čemu je zauzela sedmo mjesto na listi prvenstva.

Sutkinji Općinskog suda u Varaždinu Vanji Petrović, koja je bila jedna od troje kandidata za suca kaznenog odjela, DSV je produljio  privremeno upućivanje na rad u Visoki kazneni sud Republike Hrvatske, na vrijeme od dvije godine, od 1. siječnja 2023.