Varaždinski SDP obilježio Dan državnosti te Dan Hrvatske vojske i 29. obljetnicu njenog ustrojavanja

MGA/VV | 29.5.2020. u 17:55h | Objavljeno u Aktualno

Izaslanstva Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije te Gradske organizacije grada Varaždina, predvođene Nevenom Bosiljem te Miroslavom Markovićem, u povodu Dana državnosti na Gradskom su groblju u Varaždinu položila vijence i zapalili svijeće za sve stradale građane i branitelje koji su dali svoje živote u stvaranju i obrani samostalne Republike Hrvatske. Tom je prilikom predsjednik Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković naglasio da je velika žrtva, koju su podnijeli branitelji, svima nama omogućila da živimo u modernoj europskoj zemlji, ali nas i obavezuje da svi zajedno moramo stvarati zemlju koja će svakom građaninu pružiti jednaku mogućnost za ostvarenje svojih snova.

– Obilježavajući Dan Državnosti odajemo počast svima koji su svojom borbom i životima kao i idejama, vizijama i požrtvovanim radom pridonijeli današnjoj slobodnoj Hrvatskoj. Danas imamo priliku živjeti u jednoj modernoj europskoj zemlji parlamentarne demokracije, punopravnoj članici Europske unije. Iako je Hrvatska još uvijek mlada demokracija suočena s velikim izazovima, mi u SDP-u smo sigurni da je bolja Hrvatska moguća, Hrvatska koja svim svojim građanima osigurava mogućnost da ovdje ostvare svoje snove – izjavio je Marković te pozvao sve sugrađane da se pridruže u nastojanju da se Hrvatska čini boljim mjestom.

– U ime SDP-a kao i u svoje osobno ime, čestitam svima Dan državnosti Republike Hrvatske, simbol uspostave hrvatske države, slobode i demokracije – zaključio je Marković. Predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora iskoristila je priliku da svim pripadnicama i pripadnicima oružanih snaga čestita Dan Hrvatske vojske i 29. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske koji se obilježavaju 28. svibnja., uoči samog Dana državnosti.

– Dan Hrvatske vojske i Dan državnosti prilika su da iskreno zahvalimo svima koji su sudjelovali u stvaranju i obrani naše Hrvatske, a posebno onima koji su podnijeli najveću žrtvu, svoje živote. Pripadnicima Hrvatske vojske zahvaljujem na svemu što ste dosada učinili za sve nas i na svemu onome što će učiniti. Zahvaljujući svima vama u Hrvatskoj vojsci, vama koji ste ovdje ili u misijama širom svijeta, mi se osjećamo sigurno – poručila je Antolić Vupora. U delegaciji su još bili predsjednik SDP-ovog Savjeta za veterane Slavko Herceg, predsjednik Foruma seniora SDP-a Josip Hehet, potpredsjednik Gradskog vijeća Varaždina Bruno Ister i predsjednik GO SDP Novi Marof Mladen Smoljanec.

Označeno u