Varaždinski HNS: Reformistima politikanstvo i samopromocija važniji od građana

V.V. | 8.9.2017. u 11:38h | Objavljeno u Aktualno

- Narodna stranka – Reformisti još je jednom dokazala da je svrha njihovog postojanja isključivo podređena njihovim interesima, a ne interesima građana, te da se služe politikantstvom bez utemeljenih argumenata, pa čak i lažima, samo kako bi si osigurali pozicije u javnom prostoru u svrhu samopromocije - poručili su danas iz varaždinske podružnice HNS-a.

HNS-ovci su zapravo komentirali činjenicu što su Reformisti, uz pomoć koalicijskih partnera, SDP-a i ORAH-a, te nezavisnog vijećnika smijenili dosadašnjeg predsjednika 4. Mjesnog odbora Varaždin, dr. Sc. Igora Klopotana, te ponovo na čelo spomenutom Mjesnog odbora doveli novog starog predsjednika Stjepana Lončara, člana NS Reformista.

- Dr. sc. Igor Klopotan (HNS) kao predsjednik Vijeća 4. mjesnog odbora Varaždin ni na bilo koji način nije zaustavio rad vijećnika i funkcioniranje Mjesnog odbora, kako to navode u svom priopćenju Narodna stranka Reformisti.  Već naprotiv, za vrijeme mandata dr. sc. Igora Klopotana, kao predsjednika 4. Mjesnog odbora, kompletno su obnovljene prostorije Mjesnog odbora te postavljena nova PVC stolarija. Taj prostor nije bio obnavljan zadnjih dvadesetak godina, a sredstva su osigurana iz gradskog proračuna za vrijeme gradonačelnika Gorana Habuša - ističu HNS-ovci.

Uz to, ističu, kako je u to vrijeme utrostručen proračun Mjesnog odbora, a od početka mandata održano je 12 sjednica Vijeća od kojih je Stjepan Lončar odradio četiri, a ne šest kako se navodi u priopćenju.

- Upravo je Stjepan Lončar bio smijenjen zbog pasivnosti u radu i ne slanja zapisnika sa sjednica Vijeća MO-a prema Gradu Varaždinu. Sve ovo čime se hvale Stjepan Lončar i Reformisti nije istina jer su upravo to rezultati rada Vijeća MO kada je predsjednik bio Igor Klopotan.
HNS će i dalje podržavati angažman dr. sc. Igora Klopotana u Vijeću 4. Mjesnog odbora, ali iznošenje neistinitih tvrdnji Reformista, samo radi promocije, za svaku je osudu, a najžalosnije je da će politikantstvo na svojoj koži osjetiti građani - zaključuju.

Označeno u