Varaždinski branitelji: Ministar Krstičević će uvijek imati našu potporu

Varaždinske vijesti | 8.1.2019. u 17:37h | Objavljeno u Aktualno

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Varaždinske županije oglasila se priopćenjem vezano uz medijske natpise o kupnji borbenih zrakoplova.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Kao suverena, samostalna, neovisna, međunarodno priznata država, članica EU-a, UN-a, NATO saveza dužni smo čuvati suverenitet naše zemlje, a u konkretnom slučaju sposobnost nadzora našeg zračnog prostora. To možemo na dva načina: ili platiti da netko drugi čuva naš zračni prostor ili razvijati vlastite zračne snage. A svi se još uvijek sjećamo što znači braniti Domovinu bez značajnijeg naoružanja i vlastitih zračnih snaga na što smo bili prisiljeni početkom devedesetih. Sigurni smo da je konsenzus svih da ga čuvamo vlastitim snagama stoga pozdravljamo napore Vlade, Ministarstva obrane te Saborskog odbora za obranu da osuvremenimo naše ratno zrakoplovstvo.

Naime, prateći medijske natpise zadnjih tjedana, vezano za kupnju borbenih zrakoplova "BARAK", stiče se dojam kako u Hrvatskoj postoji neslućeni broj "stručnjaka" i vrhunskih "poznavatelja" problematike ratnog zrakoplovstva, ali i obrambenog planiranja i razvoja Oružanih snaga RH. Olako komentiraju kompleksne stvari za koje imaju malo ili gotovo ništa potrebnog znanja, jedino s ciljem nesmiljenog napada na Ministarstvo obrane i ministra Krstičevića.

I dok još donekle razumijemo potrebu da se na ovaj način obračunavaju jer silno žele povratak na vlast, a sve im govori suprotno, neshvatljivo je da nisu svjesni da na ovaj način ugrožavaju i svoju Domovinu kao i svakog njenog građana.

Problematika kojom se Ministarstvo obrane bavi je vrlo kompleksna, no u ministru Krstičeviću imamo čovjeka koji je u vrlo kratkom vremenu uspio, u konceptu Domovinske sigurnosti, jasno definirati sigurnosne izazove koji se stavljaju pred hrvatske oružane snage u budućnosti i pokrenuti njihov razvoj u tom smjeru. Ministra Krstičevića poznajemo kao suborca, domoljuba, časnog i odvažnog čovjeka, velikog radoholičara i nesumnjivo stručnjaka u području obrane, a pod čijim je vodstvom došlo do značajnijeg razvoja sposobnosti i ulaganja u modernizaciju Hrvatske vojske. Upravo zbog ovih njegovih osobina uvijek je imao našu potporu i imat će je!"

branitelji_1.JPG

branitelji_2.JPG

branitelji_3.JPG

branitelji_4.JPG