Građanski odgoj i obrazovanje kao zaseban predmet i u školama Varaždinske županije? Foto: Varaždinska županija

Građanski odgoj i obrazovanje kao zaseban predmet i u školama Varaždinske županije?

Varaždinske vijesti | 21.12.2019. u 08:24h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Županijske palače održana je prva sjednica Radne skupine za analizu kurikuluma građanskog odgoja Varaždinske županije.

Na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije u listopadu 2019. osnovana je Radna skupina za analizu kurikuluma građanskog odgoja te je pokrenut proces konzultacija sa županijama i gradovima koji su već implementirali Građanski odgoj i obrazovanje kao zaseban predmet, odnosno izvannastavnu aktivnost.

Radna skupina formirana je od stručnjaka iz različitih područja koja pokrivaju svih šest dimenzija građanskog odgoja te je ostavljena mogućnost dopunjavanja Radne skupine stalnim ili privremenim članovima. Cilj je analizirati postojeće kurikulume građanskog odgoja i prilagoditi ga potrebama Varaždinske županije.

Za voditelja Radne skupine imenovan je Hrvoje Selec, dugogodišnji djelatnik u kulturi i civilnom sektoru, a zamjenika voditelja Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije. Ostali članovi su: Dubravka Kalinić Lebinec, Tatjana Novak, Dubravka Novak, Monika Melnjak, Hrvoje Kovač, Valerija Paljak, Nikola Jozić, Alenka Čović, Krunoslav Habunek i Rusalka Majer.

Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je naglasio kako je Varaždinska županija spremna financijski poduprijeti projekt te da je plan da se Građanski odgoj i obrazovanje kao zaseban predmet, odnosno izvannastavna aktivnost, ponudi osnovnim školama s područja županije već sljedeće školske godine.