Varaždinska policija poziva na poštivanje mjera, u nadzoru zatekli 88 osoba bez propusnica Foto: ilustracija

Varaždinska policija poziva na poštivanje mjera, u nadzoru zatekli 88 osoba bez propusnica

I.D./Varaždinske vijesti | 26.3.2020. u 17:28h | Objavljeno u Aktualno

Iz Policijske uprave varaždinske danas su priopćenjem obratili svim građanima Varaždinske županije.

- Poštovani građani, uvažavajući sve osobne razloge koje spominjete u brojnim svojim upitima upućenim putem e-pošte Policijske uprave varaždinske, ističemo da se Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donose za cjelokupno pučanstvo, a ne za pojedinačne slučajeve. Uvažite činjenicu da se mjere pooštravaju zbog nepridržavanja propisanih mjera kojima je cilj Vaša zaštita. Cilj mjera i Odluka je smanjenje broja oboljelih, a što se može postići i na način da se smanje migracije građana - ističu iz varaždinske policije.

- Kako bi svi zajedno uspjeli zaustaviti širenje bolesti, migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, u smislu da se obavlja doista samo ono što je vitalno za život - napominju.

Podsjetili su i na odredbe Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, pozivajući građane da tu odluku još jednom dobro pročitaju. (Odluka je dostupna OVDJE na poveznici)

Ujedno su napomenuli da Policijska uprava varaždinska ne izdaje propusnice građanima.

- Propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština izdaju lokalni (gradski i općinski) Stožeri civilne zaštite, čija su sjedišta u općinama i gradovima naše Županije. Građanima koji trebaju hitnu medicinsku skrb – propusnice izdaju izabrani liječnici obiteljske medicine. Putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće – propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi (tvrtki ili ustanovi) - podsjetili su iz PU varaždinske.

Na kraju su dodali da je Policijska uprava varaždinska tijekom protekla 24 sata u nadzoru na policijskim punktovima zatekla 88 osoba bez propusnica.