VARAŽDIN Mijenja se Odluka o komunalnom redu, javno savjetovanje do 18. lipnja Foto: VV arhiva / ilustracija

VARAŽDIN Mijenja se Odluka o komunalnom redu, javno savjetovanje do 18. lipnja

Varaždinske vijesti | 20.5.2023. u 12:22h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 19. svibnja do 18. lipnja u Gradu Varaždinu provodi se internetsko savjetovanje s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu.

- Cilj provođenja savjetovanja s javnošću je upoznavanje javnosti s Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu te dobivanje mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja - priopćili su iz Grada.

Odluka o komunalnom redu objavljena je u Službenom vjesniku Grada Varaždina 9/19.

- Tijekom primjene odluke utvrđeno je da je potrebno dodatno urediti određen odnose pa su predložene izmjene i dopune Odluke u cilju poboljšanja provođenja iste. Kazne u kunama su zamijenjene kaznama u eurima. Kazne su zaokružene na cijeli broj te su sve kazne smanjene jer je i Prekršajni zakon koji vrijedi od 1.01.2023. godine prilikom određivanja najviših kazni iste smanjio u odnosu na kazne propisane u kunama - naveli su iz Grada.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2023-godini/ pod rednim brojem 1.

Pisane primjedbe dostavljaju se na adresu: GRAD VARAŽDIN, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin s naznakom "Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu" ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .