Uoči koncerta Glazbene škole Varaždina i Ravensburga, održan prijem za predstavnike grada Ravenbsurga

VV | 17.6.2022. u 21:24h | Objavljeno u Aktualno

Uoči zajedničkog koncerta „The Queen Symphony“ kojeg sutra na varaždinskom korzu priređuju učenici Glazbene škole Varaždin i Glazbene škole Ravensburg te zbor Chorus angelicus župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem u Županijskoj palači za predstavnike grada Ravensburga, Kerstin Wippich iz gradske uprave te Haralda Hepnera,  dirigenta i ravnatelja Glazbene škole Ravensburg.

Uz župana prijemu su nazočili i dr.sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina, zamjenica župana Silvija Zagorec, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, Slobodan Mikac, generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj, mr.sc. Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu, županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana te županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen.

Pozdravljajući ugledne goste župan Stričak je istaknuo kako mu je izuzetno drago da će učenici Glazbene škole u Varaždinu u okviru međunarodnog  projekta izvesti koncert zajedno  sa svojim kolegama iz Ravensburga.

- Glazbena škola je naša perjanica, u toj školi stasale su mnoge generacije učenika koji su kasnije svoje glazbeno znanje i umijeće pokazali na velikim svjetskim pozornicama. Siguran sam da će sutrašnji koncert biti prava glazbena poslastica za sve naše građane jer glazba je ono što spaja ljude - rekao je župan predstavivši Varaždinsku županiju kao najstariju hrvatsku županiju.

Pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj naznačivši pritom kako ova lijepa glazbena priča povezuje gradove prijatelje Varaždin i Ravensburg, ali i dvije ugledne glazbene škole. Naveo je kako će u subotu na središnjem gradskom trgu biti pravi spektakl u kojem će svi moći uživati.

Na srdačnoj dobrodošlici te prijemu zahvalili su se gosti iz Ravensburga istaknuvši povezanost između Ravensburga i Varaždina te su iskazali zadovoljstvo i čast što mogu nastupiti pred varaždinskom publikom.

Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić je rekao kako će na pozornici nastupiti više od 200 izvođača.

- U ovaj projekt uložen je izuzetan trud uz sinergiju najvažnijih institucija Grada i Županije  i ja im se na tome najljepše zahvaljujem - rekao je Matačić.

Galerija slika