"Univerzal" ne odustaje od tužbe protiv susjede Zorice Geiger zbog sramoćenja

vv | 18.3.2017. u 06:27h | Objavljeno u Aktualno

Propao je i drugi pokušaj mirenjau postupku koji je na varaždinskom Općinskom sudu pokrenulo poduzeće Univerzal protiv svoje susjede Zorice Geiger, koju tereti za sramoćenje.

U tužbi se navodi da postoji sumnja da je tužena na aktualnom satu, koji je priredila GO HNS 4. veljače 2015. godine u prostorijama 7. mjesnog odbora Varaždin, pred okupljenim građanima, izjavila da im štakori dolaze do kuća, pri čemu je držala plastičnu vrećicu u kojoj se, kako je navela, nalazi štakor.

 – Zatražila sam od mjerodavnih  u komunalnom odjelu da se obave deratizacija oko Univerzala, no odgovorili su mi da za to nema novaca i neka sama idem Kovačiću, vlasniku tvrtke. Njegov odgovor je bio da je zapravo riječ o štakorima koji dolaze iz Ulice braće Radića  te da su stigli kanalizacijom do Brezja – izjavila je Zorica Geiger na skupu.

Tužitelj je predložio da se kao svedoci ispitaju Marijan KovačićJosip Dreven i Goran Habuš, dok je obrana kao svjedoke predložila sedmero najbližih susjeda, među kojima je predsjednica udruge Eko-Breza Aurelija ŠemigaJuraj Rožić, predsjednik Vijeća 7. mjesnog odbora Varaždin.

- Sljedeće rasprave na kojima će biti ispitani svjedoci  zakazane su  za 6. i 7. lipnja. Podsjećam da tvrtka Univerzal od ožujka 2013. ima  petogodišnju koncesiju za zbrinjavanje varaždinskog otpada, ali još uvijek nema i okolišnu dozvolu za rad, upozorava Rožić, predsjednik Vijeća 7. mjesnog odbora Varaždin i nezavisni vijećnik.