Umirovljenici iz Varaždina, prijavite se za besplatni gradski prijevoz Foto: VV arhiva / ilustracija

Umirovljenici iz Varaždina, prijavite se za besplatni gradski prijevoz

Varaždinske vijesti | 15.6.2023. u 08:46h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin u suradnji s Čistoćom d.o.o. od 1. srpnja 2023. godine kreće s pilot projektom besplatnog gradskog prijevoza umirovljenika s prebivalištem u gradu Varaždinu.

Grad Varaždin i Čistoća d.o.o. svim će umirovljenicima s prebivalištem na području grada Varaždina omogućiti besplatni gradski prijevoz "gradskim busekima".

Grad Varaždin objavio je danas, 15. lipnja javni poziv na web stranicama Grada Varaždina namijenjen umirovljenicima s prebivalištem u gradu Varaždinu za iskazivanje interesa za besplatni javni prijevoz na području grada Varaždina.

Nakon odobrenja zahtjeva, navedeni Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Odsjek za civilno društvo , mlade i socijalnu skrb izdat će uputnicu za besplatni javni prijevoz, s kojom umirovljenik odlazi u Čistoću d.o.o., Ognjena Price 13, blagajna, po umirovljeničku relacijsku kartu.

Čistoća d.o.o. će na temelju zaprimljenih uputnica izdati umirovljeničku relacijsku kartu koja će se obnavljati svaki mjesec, a Čistoća d.o.o. će Gradu Varaždinu fakturirati iznos stvarnog troška prijevoza umirovljenika uz popis umirovljenika.

Javni poziv objavljen je na web stranicama Grada Varaždina, a zahtjevi se mogu podnositi od 15. lipnja 2023. godine do 15. studenoga 2023. godine. Umirovljeničku relacijsku kartu moći će se koristiti do kraja 2023. godine.

- Svaki zainteresirani umirovljenik za besplatni javni prijevoz dužan je, sukladno javnom pozivu, ispuniti zahtjev i dostaviti ga u Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za civilno društvo, mlade i socijalnu skrb, Franjevački trg 5 - napominju iz Grada Varaždina.

Javni poziv objavljen je na internetskim stranicama Grada Varaždina na poveznici: https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-umirovljenicima-financiranje-troskova-gradskog-prijevoza-10492/