Udruga "Varaždin-grad kočija" u Savezu poljoprivrednih udruga

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.3.2016. u 19:01h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Županijskog saveza poljoprivrednih udruga u Varaždinu, Trakošćanska 24 održana je 9. po redu redovna godišnja sjednica Skupštine Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije kojoj su prisustvovali predstavnici 14 udruga od ukupno njih 17.

U nastavku sjednice u članstvo Saveza jednoglasno je primljena Udruga „Varaždin-grad kočija“ čija je predsjednica ukratko predstavila dosadašnji rad Udruge te naglasila povezanost uzgoja konja s poljoprivredom.

Na sjednici su jednoglasno prihvaćena izvješća o radu Saveza i financijsko izvješće za 2015. godinu te izvješće Nadzornog odbora Saveza koji je zapisnički utvrdio i ocijenio poslovanje Saveza u 2015. godini. Ujedno su prihvaćeni Financijski plan i Plan i program rada za 2017. godinu koji sadrži niz aktivnosti vezano za obilježavanje 10 godina postojanja Saveza.

Glavna tema pod točkom razno bila je zakonsko djelovanje organizacija civilnog društva obzirom na Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija kao i pripadajućih pravilnika i Uredbe.

Utvrđeno je da su sve članice, osim jedne u roku uskladile Statute te je tajništvo Saveza za njih 12 napravilo računovodstvene evidencije jednostavnog računovodstva i godišnja financijska izvješća za Ministarstvo financija dok je njih 4 angažiralo računovodstvene biroe.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci