Učenici Srednje škole iz Maruševca u Irskoj učili o muzikoterapiji i terapiji dodirom

Sara Hudoklin | 13.3.2022. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Srednja škola u Maruševcu u veljači 2022. uspješno je završila još jednu mobilnost u okviru Erasmus+ projekta. Petnaest učenika četvrtog razreda smjera medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege provelo je dva tjedna praktične nastave u Republici Irskoj.

Zdravstvene vježbe obavljale su se u više zdravstvenih ustanova i domova za starije u okolici Dublina. Učenici su se upoznali s različitim i novim metodama rada poput muzikoterapije, terapije dodirom te različitim tehnološkim postupcima koji olakšavaju skrb i rad s pacijentima, a razvijali su i svoje osobne i profesionalne vještine te znanje engleskog jezika. Kao punopravni članovi zdravstvenih timova učenici su mogli iskusiti rad u svojoj struci u drugoj zemlji, kulturi i zdravstvenim ustanovama. Velika prednost za učenike škole bio je susret s novom kulturom i običajima stanovnika Republike Irske. Uz posjete raznim prirodnim znamenitostima (Cliffs of Moher), učenici su posjetili i brojne kulturne znamenitosti grada Dublina i Republike Irske (Trinity College).

Od veljače 2022. godine Srednja škola u Maruševcu ponosan je nositelj Erasmus+ akreditacije u području strukovnog obrazovanja do 2027. godine. Nakon niza uspješnih mobilnosti nove tri mobilnosti godišnje omogućit će učenicima i nastavnicima škole stabilan izvor financiranja projekta u svrhu usavršavanja kompetencija, prilika su za rast i istraživanje novih vrsta aktivnosti u različitim zemljama, ulaganje su u budućnost škole i poboljšanje kvalitete poučavanja. Budući Erasmus+ programi Srednju školu u Maruševcu s pravom javnosti učinit će konkurentnijom, otvorenijom i atraktivnijom za upis učenika u strukovne smjerove. Posebno treba istaknuti činjenicu da svi učenici mogu sudjelovati bez obzira na svoje životne okolnosti i financijske mogućnosti. Ovim mobilnostima škola izravno utječe na kvalitetu života i rada svojih učenika, većinom stanovnika Varaždinske županije.