U Županijskoj palači održan stručni skup za odgajatelje i stručne suradnike s područja četiri županije Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači održan stručni skup za odgajatelje i stručne suradnike s područja četiri županije

Varaždinske vijesti | 15.9.2019. u 17:41h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije u Županijskoj palači u Varaždinu održan je stručni skup za odgajatelje i stručne suradnike s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Stručnim skupom, čija je tema mogućnosti korištenja elemenata tradicijske kulture u radu s djecom rane i predškolske dobi, započela je i službeno FolkoFonija5. Međunarodni festival tradicijske kulture koji se od danas pa sve do nedjelje održava u Varaždinu.

Preko 80 odgajatelja i stručnih suradnika danas je sudjelovalo na predavanjima i radionicama vezanima uz tradicijsku kulturu koje su se održale na tri lokacije u Varaždinu.

Domaćini današnjeg događanja su Dječji vrtić „Varaždin“, Centar tradicijske kulture Varaždin i Varaždinska županija u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Na stručnom skupu prisutne je pozdravila i savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je istaknula da joj je posebno drago da se ova posebna manifestacija kao što je FolkoFonija održava upravo u vrijeme obilježavanja Dana Varaždinske županije te je naglasila kako je Varaždinska županija uspostavila odličnu suradnju s Centrom za tradicijsku kulturu koja sigurno neće stati ovim projektom.

- Na ovaj stručni skup odazvalo se preko 80 odgajatelja i to me posebno veseli jer na taj način i kroz zajedničku komunikaciju možemo vidjeti što mogu Županija i odgojno-obrazovne institucije zajedno učiniti na očuvanju naše tradicijske kulture, naše kulturne baštine i naših kulturnih vrijednosti – naglasila je Martinčević.

U ime Grada Varaždina prisutnima se obratila Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina koja je pohvalila suradnju Županije, Grada, CTK-a, Dječjeg vrtića Varaždin i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske. Prisutne su pozdravili i Jasenka Husnjak iz Dječjeg vrtića Varaždin, Krešimir Plantak Večerin, umjetnički voditelj CTK-a i Darija Drviš, viša savjetnica za predškolski odgoj AZOO.

Stručni skup se sastojao od prezentacije načina i mogućnosti integriranja tradicijske kulture u sustav primarnog obrazovanja, primjeri dobre prakse (dječji vrtići iz Varaždina, Bjelovara, Preloga i Zagreba), radionica, izvješća s radionica i zaključaka.

strucni_skup_folkofonija_4.JPG

strucni_skup_folkofonija_3.JPG

strucni_skup_folkofonija_6.JPG

strucni_skup_folkofonija_5.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci