U tijeku savjetovanje o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina Foto: VV arhiva / ilustracija

U tijeku savjetovanje o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 1.8.2021. u 21:16h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 30. srpnja do 29. kolovoza provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina.

- Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga. Radi raznovrsnijeg i kvalitetnijeg predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za njeno provođenje u gradu Varaždinu, izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina povećava se broj članova Vijeća s pet na sedam. U Zakonu o kulturnim vijećima taksativno su navedena područja djelovanja kulturnih vijeća, stoga se ovim izmjenama Odluka o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina usklađuje s odredbama Zakona. Zbog dinamičnosti i stručnosti u predlaganju ciljeva i mjera iz djelokruga rada Kulturnog vijeća Grada Varaždina, imenovani članovi Vijeća bili bi nadležni za točno određena područja - priopćili su iz Grada Varaždina.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanje-sa-zainteresiranom-javnoscu-2021/), pod rednim brojem 19.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem obrasca na web stranici Grada Varaždina, zaključno do 29. kolovoza 2021. godine, na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za kulturu i obrazovanje, Petra Preradovića 10, Varaždin, s naznakom „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.