U proračun Varaždina, na prijedlog HDZ-a, uvrštena i izgradnja Regionalnog centra civilne zaštite

MGA | 10.12.2021. u 14:23h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Bosilj prihvatio je amandman HDZ-ovih vijećnika prema kojem je u Proračun za 2022. godinu uvrštena izgradnja Regionalnog centra civilne zaštite, koji je dio međužupanijskog Razvojnog sporazuma Sjever. Prijedlog je u ime Kluba vijećnika HDZ-a iznio Damir Habijan.

Amandmanom se predlaže da Grad Varaždin osigura sredstva za izgradnju Centra tj. za otkup zemljišta na kojem bi se gradio Centar. Na istoj lokaciji ujedno bi se smjestio i MUP, tako da bi Gradu na raspolaganje ostala sadašnje zgrada Policije, na križanju Anine i Cesarčeve ulice. Prihvaćanjem ovog amandmana HDZ je uvjetovao svoje prihvaćanje gradskog Proračuna, što su na kraju i ispunili. Habijan je ujedno ponovio svoj stav da se u Gradu treba odmaknuti od politike destrukcije, prozivajući time ponovno platformu Budimo grad.

Ovakav potez HDZ-a nije dobro sjeo bivšem gradonačelniku Ivanu Čehoku dobacivši Habijanu da se priklonio novoj vladajućoj garnituri. Habijan mu je replicirao da su na isti način dali šansu njemu kao gradonačelniku te da sada daju šansu aktualnoj vlasti u Gradu Varaždinu.

Označeno u