Projektni ured Ivanec gospodarstvenicima nudi povoljnu pomoć oko EU projekata Foto: Grad Ivanec

Projektni ured Ivanec gospodarstvenicima nudi povoljnu pomoć oko EU projekata

V.M./Varaždinske vijesti | 3.2.2017. u 10:11h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu Info dana Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove, u utorak, 31. siječnja, u amfiteatru Srednje škole Ivanec održano je savjetovanje „Mogućnosti financiranja projekata iz EU fondova u 2017. godini – uvjeti dodjele bespovratnih sredstava za sve skupine prijavitelja“.

Organizirano je u suradnji s Gradom Ivancem i Poslovnom zonom Ivanec d.o.o., u želji da sve ciljne skupine, a prvenstveno predstavnici malih i srednjih poduzeća, obrtnici, OPG-ovi, udruge te zainteresirani građani na jednom mjestu dobiju sveobuhvatnu i kvalitetnu informaciju o predstojećim natječajima iz kojih za svoje programe i projekte mogu povući novčana sredstva.

Savjetovanju se odazvalo 40 poduzetnika i obrtnika iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, kojima su se pridružili vlasnici pojedinih OPG-ova i zainteresirani građani. Nakon uvodnih riječi direktorice Poslovne zone mr. sc. Lana Labaš, nazočne su o najavljenim EU natječajima za ovu godinu podrobno informirale voditeljice EU projekata Ivana Plahtarić, Gabrijela Paska i Ana Jagetić.

Budući da je problematika prijave projekata na EU fondove izrazito složena i da je za pripremu, kreiranje, kandidiranje i praćenje potrebno stručno znanje i iskustvo, svi oni koji se namjeravaju kandidirati za EU sredstva, pozvani su da koriste usluge Projektnog ureda Ivanec. S obzirom na to da njegov rad novčano subvencionira Grad Ivanec, stručne usluge Ureda su poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ovima i udrugama dostupne po daleko povoljnijim cijenama od onih koje razne agencije inače nude na tržištu.

U tom kontekstu su sudionicima skupa predstavljeni paketi usluga koje im nudi Projektni ured, a svi oni koji žele detaljnije informacije ili ugovoriti poslovnu suradnju, pozvani su na individualne sastanke u službene prostore Ureda na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 10, http://www.ivanec.hr/105-projektni-ured-kontakt

Savjetovanje u Srednjoj školi pratio je i gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenicima Brankom Putarekom i Čedomirom Bračkom.

Ovo savjetovanje održano je u sklopu Info dana Projektnog ureda Grada Ivanca (31. siječnja – 1. veljače), pri čemu je svima zainteresiranima, a prvenstveno poslovnom sektoru, dana mogućnost da u produljenom radnom vremenu dobiju sve informacije koje se odnose na tematiku prijave projekata na EU i nacionalne natječaje.

ivane_savjetovanje_eu_fondovi_1.jpg

ivane_savjetovanje_eu_fondovi_2.jpg