Trgovački sud u Varaždinu obilježava Europski dan pravosuđa prezentacijom e-Komunikacija

vv | 25.10.2019. u 03:47h | Objavljeno u Aktualno

Radi upoznavanja građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukacije i informiranja o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa, Vijeće Europe i Europska komisija proglasila je 25.listopada Europskim danom pravosuđa, koji obilježava i Trgovački sud u Varaždinu te će stoga biti otvoren za javnost od 8,30 do 14,30 sati.

- Svi zainteresirani građanima u to će vrijeme moći slobodno pristupiti u Trgovački sud u Varaždinu te se neposredno upoznati s organizacijom i djelokrugom rada suda. Tako će se moći upoznati s radom suda i sudskog registra, zatim radom sudskih pisarnica (upisnik P, Povrv, St, Ovr), kao i načinom funkcioniranja sustava e-Oglasna ploča, e-Predmet, e-Spis i e-Komunikacija. Također, građani će moći prisustvovati ročištima i upoznati se s radom suca u sudnici, ukazuje Jasna Lekić, predsjednica Trgovačkog suda u Varaždinu, naglašavajući da se neće davati pravni savjeti ili odgovori na pitanja u svezi s konkretnim predmetima.

Osim toga, kako dodaje, viša sudska savjetnica Ivana Starčević, sudska savjetnica Martina Mašić te službenici Tea Šarec i Marko Makaj održat će prezentaciju „e-Komunikacija na trgovačkim sudovima te novine u Zakonu o parničnom postupku („Narodne novine 70/19)", koja počinje u 9 sati u sobi 226, II kat,

- U okviru navedene teme naglasak će biti na projekt sustava e-Komunikacije, odnosno usluge koja odvjetnicima, javnim bilježnicima, vještacima i stečajnim upraviteljima omogućava elektroničku komunikaciju sa sudovima, a koji je uspješno proveden na Trgovačkom sudu u Varaždinu. Posebno će se izložiti prednosti ovog sustava, kao što su slanje podnesaka i priloga sudu, zaprimanje sudskih pošiljaka, udaljeni uvid u sudski predmet te notifikacija o stečajnim postupcima, najavljuje sutkinja Lekić, napominjući da se svi zainteresirani mogu najaviti na broj telefona 042 401 900 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a deteljnije informacije o Trgovačkom sudu u Varaždinu i obilježavanju Europskog dana pravosuđa mogu se pronaći na web stranici suda.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci