TRAŽI SE RAVNATELJ Što se događa u Centru za socijalnu skrb Varaždin? Foto: Krešimir Đurić

TRAŽI SE RAVNATELJ Što se događa u Centru za socijalnu skrb Varaždin?

| 15.3.2021. u 14:45h | Objavljeno u Aktualno

Već godinu dana Centar za socijalnu skrb Varaždin nema ravnatelja, iako su u tom razdoblju, nakon odlaska dotadašnje ravnateljice Sibile Krajnik u mirovinu, raspisana dva natječaja. Doduše, na oba je natječaja Upravno vijeće Centra odabralo ravnatelja, međutim izostala je suglasnost nadležnog ministarstva pa Centar i dalje vodi v.d. ravnateljice Jasenka Frančec.

Na ovu apsurdnu situaciju upozoravaju i zaposlenici koji su nam se javili, no svi oni žele ostati anonimni zbog, kako kažu, mogućih negativnih posljedica na radnom mjestu. Podsjetili su, naime, na ranije slučajeve mobbinga.

- To je prijavljeno Sindikatu zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske koji je 2019. proveo istraživanje razine stresa kod djelatnika. Sve je proslijeđeno nadležnom Ministarstvu, a kad su djelatnici Ministarstva napokon došli, dojam mobbingiranih djelatnika nije bio da su došli pružiti adekvatnu pomoć, već održati postojeće stanje primirenim - kažu zaposlenici i tvrde da se mobbing nastavio.

U izvještaju bivše ravnateljice o radu Centra za 2019. godinu spominje se tek da je provedeno nekoliko nadzora Državnog inspektorata, sindikata i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, no ne navodi se ništa više od toga.

Nezadovoljstvu zaposlenika pridonosi i činjenica da Centar još uvijek nema ravnatelja. Na natječaju u ožujku 2020. među tri prijavljene kandidatkinje Upravno vijeće odabralo je Valentinu Vinković, no tadašnja ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb Vesna Bedeković odbila je dati suglasnost za njeno imenovanje, bez obrazloženja. Ministarstvo je nakon toga raspustilo dotadašnje i u novo Upravno vijeće imenovalo službenike Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je novim ustrojem ministarstava postalo nadležno za socijalnu skrb. U siječnju ove godine raspisan je novi natječaj, na koji su se javili Siniša Česi, Jasenka Frančec i Valentina Vinković.

Što djelatnici kažu o situaciji u Centru i kako iz ministarstva objašnjavaju uskraćivanje suglasnosti, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci