TRAKOŠĆANSKO JEZERO Jezera nema, projekt skuplji za 30 posto, završetak opet prolongiran Foto: M. Novosel, L. Šalamun

TRAKOŠĆANSKO JEZERO Jezera nema, projekt skuplji za 30 posto, završetak opet prolongiran

| 12.6.2023. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Novi rok je istekao 12. svibnja, a njegovo produljenje posljedica je nemogućnosti izvođenja radova uslijed nepovoljnih uvjeta na terenu, što je potvrdila nadzorna služba, kažu iz Hrvatskih voda

Istekao je još jedan rok za završetak radova, a Trakošćansko jezero još uvijek je daleko od slikovitog prizora na koji smo navikli.

- Rok izvođenja radova po potpisanom ugovoru je istekao 12. svibnja. Što se tiče daljnjih produljenja roka za izvođenje radova, isti su posljedica nemogućnosti izvođenja radova uslijed nepovoljnih uvjeta na terenu, što je potvrđeno od strane nadzorne službe. Po zaprimanju završnog izvješća od nadzorne službe te nakon odrađene primopredaje radova tj. zapisnika o izvedenim radovima, Hrvatske vode će prema Izvođaču postupiti sukladno ugovornim uvjetima - odgovorili su nam iz Hrvatskih voda na pitanje je li izvođaču radova, tvrtki Bagerkop Roberto, produžen ugovor nakon isteka roka.

Podsjetili su da je predviđeni rok za dovršetak radova inicijalno iznosio 12 mjeseci od datuma uvođenja izvođača radova u posao.

- Međutim, isti je prvotno produžen iz razloga nemogućnosti izlova ribe iz jezera u periodu od travnja do studenog 2021. godine, što je potvrđeno od strane ŠRK Trakošćan i profesora sa Zoologijskog odjela Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Navedeni izlov ribe, koji je obavljen u prosincu 2021. godine (povoljni hladni period za izlov ribe) je bio preduvjet za pražnjenje i isušivanje jezera, a u svrhu omogućavanja izvođenja građevinskih radova u samom jezeru - naveli su iz Hrvatskih voda.

Što su odgovorili na pitanje je li inicijalno projektno rješenje čišćenja jezera bilo adekvatno, koliko sada iznose troškovi projekta, što su rekli o novom postupku javne nabave i roku završetka, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...