TPV: Upoznajte one koji su „zanat“ brusili u tvrtkama poput Rimac automobili

vv / tpv | 11.3.2018. u 10:17h | Objavljeno u Aktualno

Tehnološki park Varaždin priređuje Dan otvorenih vrata za utorak, 20. ožujka od 10 do 15 sati, tijekom kojeg će se, uz ostalo, moći upoznati stručnjaci koji su svoj „zanat“ brusili u tvrtkama poput Rimac automobili, Infinum i NTH, a sada vode vlastite uspješne tvrtke.

-Dan otvorenih vrata centralni je događaj kojim će se obilježiti serija događanja u Tehnološkom parku tijekom druge polovice ožujka, veli Karlo Kukec, direktor Tehnološkog parka Varaždin.

U suorganizaciji tvrtki iz Tehnološkog parka Varaždin, Fakulteta organizacije i informatike te Sveučilišta Sjever, zgrada u Zagrebačkoj 89 bit će mjesto radionica za studente FOI-ja i UNIN-a koji će n njima razvijati hi-tech vještine (web programiranje, 3D sken, 3D print, 3D modeliranje, IoT, Arduino), kao i poslovne vještina, dok će učenici srednjih škola moći sudjelovati na radionicama rješavanja poslovnih izazova tvrtki iz Tehnološkog parka, a učenici viših razreda osnovnih škola na predavanju tijekom kojeg će se upoznati  sa svijetom startupa i poduzetništva.

-Dan otvorenih vrata podijeljen je na dva dijela. Prvi dio fokusiran je na demo prezentacije tvrtki iz Tehnološkog parka na kojem će sudjelovati i tvrtke koje su završile inkubacijski proces u Tehnološkom parku te predstavnici FOI-ja, VELV-a i medija. U drugom dijelu programa Tehnološki park i svih 40 tvrtki koje u njemu posluju svoja vrata otvaraju zainteresiranoj javnosti, objašnjava Kukec.

U prvom dijelu, koji će okupiti tvrtke iz Tehnološkog parka Varaždin, predstavnike FOI-ja, UNIN-a i medija, govorit će Ivan Čehok (Grad Varaždin) - Programi Grada za potporu inovativnom poduzetništvu, Karlo Kukec (TechPark, direktor) - Program i projekti TechParka 2018-2020, Emilija Stručić (TechPark) - Najava Voogle konferencije 2018, Sandra Mur (TechPark) - Projekt rekonstrukcije i obnove Tehnološkog parka Varaždin, Nina Cerovec (TechPark) - Inkubacijski i mentorski program Tehnološkog parka, Monika Levanić (TechPark) - Najava i program Voogle akceleratora, Pauliina Perkkio (TechPark) - Međunarodna suradnja i rad s mladima, Lucija Pejnović (TechPark, vanjski suradnik) - Kreativnost svježih umova s FOI-ja i Vladimir Mrkela (Pixel industry d.o.o.) – Devzmeetups

Nakon toga, odnosno od 10:45 – 11:30 sati, slijedi demo prezentacije inkubiranih tvrtki. U Tehnološkom parku posluju: Addsential, ARC, Bitware, B-payment, Castor, CKOIE, DD3D, Ekobit, Enfinita, Evolaris, Exabyte, Hardcore industry, HUP, Infinum, Influendo, Infolink, Inftech, IT media, Ivy digital, Keeper Technologies, Maxcom, Montogo, Occam, Optima energija, Peritus, Perpetuum mobile, Pixel industry, Point Visible, Proceptio, Reframe, Sandra Stipan, Tamara Jug, Techtris solutions, Tetida, Topomatika, Valdez, Vocosoft, Voice Code, VOP, Upchain, ZEF development i Zelena gradnja.

Drugi dio programa, koji je otvoren za svu zainteresiranu javnost, ali uz prijave na https://goo.gl/forms/uHJgSVB1VmgzwJCp1, traje od  12:30 – 15 sati, kada će se organizirati ture po Tehnološkom parku. Na vođenim turama sudionici će imati priliku upoznati se s ekipom koja provodi cool projekte rađene u 3D i VR tehnologijama, zatim ekipu koja je privukla više od 40 mil. kn investicija rizičnih fondova, kao i ekipu koja je privukla više od 50 mil. kn. bespovratnih EU sredstava te saznati kako prodati vlastitu uspješnu tvrtku ili udio u njoj.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci