Tko je kandidatkinja SDP-a, HSS-a i HSU-a za općinsku načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki?

VV | 11.3.2021. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno
Kandidatkinja za općinsku načelnicu i nositeljica koalicijske liste SDP-a, HSS-a i HSU-a, Sonja Ružić-Cvrtnjak rodena je Trnovčanka, gdje je i živjela do 2001. godine kada se s obitelji preselila u Semovec. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a svoja prva radna iskustva na području pravne struke stjecala je u privredi, radeći od 1987. godine u GK „Međimurje" u Čakovcu, a potom u Koki d.o.o. Varaždin. Godine 1995. zaposlila se u Uredu župana Županije Varaždinske. Njezin kvalitetan rad i zalaganje tamo se vrlo brzo prepoznaje tako da je nakon imenovanja u pomoćnicu pročelnika u Uredu župana, od 15. 1. 1998. godine obnašala funkciju pročelnice u Uredu za opću upravu Varaždinske županije. Godine 2001. proveden je preustroj lokalne i područne (regionalne samouprave) i državne uprave čime je državna uprava postala samostalno državno tijelo pod nazivom Ured državne uprave u Varaždinskoj županiji. S time u vezi Sonja Ružić - Cvrtnjak je 27. 9. 2001. godine od strane Vlade Republike Hrvatske imenovana na položaj predstojnice Ureda
državne uprave u Varaždinskoj żupaniji. Ta je dužnost za nju izuzetno vrijedno iskustvo budući da je provodila reorganizaciju i preustroj državne uprave na područnoj odnosno regionalnoj razini. U državnoj upravi Sonja Ružić - Cvrtnjak radila je do 2014. godine kada je i profesionalno prešla u lokalnu samoupravu obavljajući dužnost pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela.
Bogato radno iskustvo
Bogato radno iskustvo Sonja Ružić - Cvrtnjak stjecala je angažirajući se radom i izvan redovnog zaposlenja. Naime, od 1993. do 1997. godine članica je Izbornog povjerenstva Općine Trnovec Bartolovečki, od 15. 7. 1997. godine članica je Opčinskog poglavarstva za područje informiranja i pravna pitanja Općine Trnovec Bartolovečki, a od 30. 3. 2000. godine obnaša funkciju tajnice Općine Trnovec Bartolovečki. Na potonju dužnost 25. 10. 2001. daje ostavku radi sukoba interesa vezanog uz njezino imenovanje za predstojnicu Ureda državne uprave u Varaždinskoj żupaniji. U razdoblju od 1. 8. 2005. godine do 30. 4. 2013. godine nanovo je imenovana tajnicom Općine Trnovec Bartolovečki, a od 10. 6. 2013. godine vanjska je stručna suradnica izvršnog i predstavničkog tijela Općine Trnovec Bartolovečki.
Angažirana u razvoju općinske uprave

Dakle, Sonja Ruzit - Cvrtnjak od samog ustroja Općine kao jedinice lokalne samouprave kontinuirano je angažirana u razvoju općinske uprave nastojeći da se sa skromnim ljudskim polencijalima obavljaju svi pravni i stručni poslovi u skladu sa zakonom i drugim propisima, a koji su u djelokrugu Općine kao jedinice lokalne samouprave. Sonja Ružić - Cvrtnjak obnašala je i odrađene položajne dużnosti. Tako je 24. 10. 2007. godine bila imenovana na mjesto „privremene ravnateljice" Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti radi osnivanja ustanove Obiteljskog centra Varaždinske županije. Također, 23. 1. 2015. godine preuzela je dužnost povjerenice Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Novi Marof, a koju je obnašala do stupanja na snagu novoizabranog gradonačelnika Grada Novi Marof na prijevremenim lokalnim izborima.

Odlučivanje, realizacija i planiranje kao najbitnije kvalitete
Njezin dosadašnji rad u obavljanju stručnih i pravnih poslova u Jedinstvenom upravnom odjelu odnosi na pripremu svih općinskih akata za općinska tijela (općinskog načelnika i Općinsko vijeće te radna tijela) pri čemu je odlučivanje o realizaciji planiranih projekata i izvršavanje mjera isključivo u nadležnosti nositelja izvršne vlasti (općinskog načeinika). Upravo to potaknulo je Sonju Ružić - Cvrtnjak da istakne svoju kandidaturu. Isključivo obnašajući izvršnu vlast načelnice Općine ona może dati svoj doprinos i u suradnji s građanima, vijećima mjesnih odbora, udrugama, poduzetnicima i vjerskim zajednicama utjecati na unaprjeđenje kvalitete života u našoj Općini.
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci