Teški, ali nesvjesni propust, ili svjesno iznošenje netočnih podataka?

vv | 3.4.2022. u 12:09h | Objavljeno u Aktualno

O promjenama na čelnim mjestima varaždinskih gradskih poduzeća i ustanova govorilo se i na prošlotjednom varaždinskom Gradskom vijeću. Vladajući ih, naravno, opravdavaju, a oporba kritizira. I to bi bilo u redu da se kod toga vodi računa o činjenicama, a ne olako iznose podaci o poslovanju, koji su lako provjerljivi.

Zoran primjer za to dao je dr. sc. Mario Lešina, vijećnik NL Ivana Čehoka. Pitajući se zašto na natječaju za ravnatelja Gradskog muzeja Varaždin nije prošao dosadašnji mr. Ivan Mesek, već njegov prethodnik Miran Bojanić Morandini, dotakao se u 5 h i 27 minuti sjednice i udjela vlastitih sredstava GMV-a u ukupnim prihodima.

- GMV je 2021 ostvario preko 25% vlastitih sredstava, a za doba Mirana 5%, ustvrdio je vijećnik na sjednici koja je na YouTubeu.

Toga, međutim, nema u izvješćima o radu i financijskom poslovanju GMV-a.  Naime, u tom dokumentu za 2021. na str 19. stoji da su vlastiti prihodi bili 9,25 %, dok su 2017. bili veći – 11,1 posto (str 18) !

gmv_2021.jpg

gmv_2017.jpg

Spominje Lešina i Muzejsko vijeće, misleći valjda na Upravno vijeće, a vijećnik Ivan Čehok članstvo Bojanić Morandinija u NS-Reformisti, iako nije (bio) član…

Dakle, ili vijećnik ima neke druge izvore, a ne službene dokumente? Ako nema, onda je ključno pitanje radi li se o teškom, ali nesvjesnom propustu, ili ipak svjesnom iznošenju netočnih podataka?    

Označeno u