T&H Invest podnio žalbu na presudu o ništetnosti ugovora o izvanrednom zbrinjavanju bala

VV | 28.12.2022. u 16:41h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je 16. prosinca, Trgovački sud u Varaždinu donio prvostupanjsku presudu da se Ugovor o interventnom zbrinjavanju baliranog i novonastalog otpada koji je sklopljen 24. prosinca 2008. godine na lokaciji Brezje smatra ništetnim, tuženik T&H Invest je podnio žalbu na presudu, izjavila je Željka Brlečić, odvjetnica Grada Varaždina koja je zastupala Grad u procesu utvrđivanja ništetnosti spomenutog ugovora.

Ugovor Čehoka i Patafte o interventnom zbrinjavanju otpada iz 2008. je ništetan!

- Postupak će biti proslijeđen Visokom trgovačkom sudu. S obzirom da se radi o predmetu starijem od 10 godina, ja zbilja vjerujem da će odluka biti donijeta u razumnom kraćem roku. Bez obzira na to, smatram da se s obzirom na sadržaj tog ugovora i s obzirom da je ugovor sklopljen 2008. godine, nije provediv ni na koji način - objasnila je Brlečić.

Brlečić je također spomenula da bez obzira kako još jednom završi cijeli proces, odnosno ako još jednom se primjerice poništi presuda o ništetnosti, ona ne može utjecati na trenutni proces javne nabave rješavanja i saniranja otpada na ilegalnom odlagalištu Brezje.

- Svi sporovi nemaju utjecaj način rješavanja bala na Brezju u smislu da bi mogli spriječiti započeti proces javne nabave. Ako se dogodi da Grad izgubi koji od tih postupaka, što uvijek postoji mogućnost, protivna strana će tražiti materijalnu satisfakciju. Svi pričaju da ta dva ugovora o zbrinjavanju sprječavaju zakon i čine nezakonitim ovo što se danas događa, međutim to nije tako i niti jedno tijelo niti instuticija u RH nije potvrdila nešto tako, bez obzira na takvih izlaganja određenih osoba - rekla je Brlečić.