SVEUČILIŠTE SJEVER Najveća navala na Sestrinstvo, Fizioterapiju i Multimediju, ali i STEM programe Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SVEUČILIŠTE SJEVER Najveća navala na Sestrinstvo, Fizioterapiju i Multimediju, ali i STEM programe

IHR/Varaždinske vijesti | 23.7.2023. u 10:46h | Objavljeno u Aktualno

Traju upisi u ljetnom upisnom roku na Sveučilištu Sjever, na kojem je otvoreno 950 upisnih mjesta na 17 prijediplomskih studijskih programa.

- Nakon prvih rezultata popunjenosti studija 11 studijskih programa gotovo je 100 posto popunilo svoje kvote. Najveći interes iskazan je za redovne studijske program Multimedije, oblikovanja i primjene, Sestrinstvo, Fizioterapija, Poslovanje i menadžment te Komunikologija, mediji i novinarstvo koji će u ljetnom upisnom roku biti popunjeni. Posebno nas veseli visoka popunjenost STEM studijskih programa u Sveučilišnom centru Varaždin, i to na studijima Elektrotehnika, Proizvodno strojarstvo, Mehatronika, Graditeljstvo te Geodezija i geomatika gdje će preostati svega po nekoliko slobodnih mjesta za jesenski upisni rok. Ugodno smo iznenađeni interesom za studijski program Glazba i mediji koji je u svojoj trećoj godini upisa došao do gotovo 100% popunjenosti u ljetnom upisnom roku - ističu sa Sveučilišta Sjever na kojem su zadovoljni s interesom koji su maturanti ove godine pokazali za upis jednog od programa na tom sveučilištu.

- Interes studenata je velik, a i trenutni rezultati potvrđuju da su studenti prepoznali kvalitetu obrazovanja koju pruža Sveučilište Sjever. Naš je cilj osigurati izvrsnost u prijenosu teorijskih i praktičnih kompetencija studentima. Vrsni stručnjaci s iskustvom u realnom sektoru, a sada svojim kvalitetnim znanstvenim radom, najbolji su resurs kojeg nudimo svojim studentima - poručuju za Sveučilišta Sjever.

Dodaju kako će na nekim od programa biti održan jesenski rok, kako bi popunili slobodna mjesta.

- Time ćemo pružiti priliku za studente koji nisu u prvom roku uspjeli upisati željeni fakultet. S obzirom na činjenicu da gotovo svaki peti maturant nije položio ispite državne mature, vjerujemo da će se preostala upisna mjesta popuniti na jesen. Stoga pozivamo maturante da ne propuste upisati perspektivna zanimanja koja nude studijski programi Sveučilišta Sjever čime će sebi osigurati sigurno mjesto na tržištu rada te uspješnu karijeru - poručuju.