Sv. Ilija: Prelaskom vijećnika HNS-a, Reformisti ušli u Općinsko vijeće

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.10.2017. u 07:29h | Objavljeno u Aktualno

Pred stotinjak žitelja i gostiju, u petak 29. rujna održana je Izborna skupština Općinske organizacije Reformista Sv. Ilija te je za predsjednika Reformista u općini Sv. Ilija izabran Borko Mikić, a za njegove potpredsjednike izabrani su Robert Mikić i Matija Lisičak koji je na posljednjim lokalnim izborima bio nezavisni kandidat za načelnika.

Stranka je dobila i vijećnika u Općinskom vijeću, budući da se Reformistima pridružio i dosadašnji HNS-ovac Krunoslav Blaži.

Dobrodošlicu svim novim članovima poželio je predsjednik Županijske organizacije i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je rekao da sve učinjeno u toj općini dokazuje da se stranka razvija i da je to proces koji traje i u kojem se ne preskaču stepenice.

-Danas ovdje stvaramo jednu ozbiljnu priču koja će u ovoj općini sigurno kulminirati za tri i pol godine na sljedećim lokalnim izborima - naglasio je Paljak.

Prisutnima se na kraju Izborne skupštine obratio i predsjednik Narodne stranke – Reformisti župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

-Uloga župana nije da troši budžet već da iz njega stvori eksploziv i da nametne svoje ideje vizije, nametne ideje i iskoristi autoritet i da povuče novac iz drugih izvora - rekao je Čačić.

Među ostalim je rekao da zahvaljujući izgradnji 32 škole 90 posto djece ima jednosmjensku nastavu i najavio da se sljedeće godine kreće s projektom jednodnevnog boravka u svim školama.

-Mi to možemo jer imamo 94 posto jednosmjenske nastave dok Hrvatska to ne može jer ima 36 posto jednosmjenske nastave - rekao je Čačić te od strateških točaka nabrojao još i zdravstvo i projekte u poljoprivredi. Za općinu je rekao da još treba riješiti školu u razgovoru sa državom.

Osim župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića, na izbornoj skupštini prisutni su bili i potpredsjednica Reformista i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednik Županijske organizacije i dožupan Tomislav Paljak kao i županijski vijećnici i gosti. Županu Čačiću posebno su se zahvalili članovi DVD-a koji su nakon osam godina konačno dobili asfalt na parkiralištu ispred DVD-a.