Štromar obišao radove u Radovanu, Črešnjevu i Oštricama Foto: Varaždinska županija

Štromar obišao radove u Radovanu, Črešnjevu i Oštricama

Varaždinske vijesti | 19.5.2017. u 19:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar danas je obišao radove na uređenju dječjeg igrališta ispred zgrade Dječjeg vrtića i Osnovne škole "Metela Ožegovića" u Radovanu.

Igralište se uređuje u suradnji Varaždinske županije, kao osnivača škole, u čijim prostorima radi i vrtić, i Grada Ivanca kao investitora. Obilasku je nazočio i gradonačelnik Grada Ivanca, ujedno i saborski zastupnik Milorad Batinić te ravnateljica Osnovne škole "Metel Ožegović" Ankica Koščak.

- Škola u Radovanu ustupila je gradonačelniku i gradu Ivancu ovaj prostor gdje je bilo parkiralište da se ovdje napravi igralište za djecu koja polaze vrtić. Siguran sam da će djeca uživati na ovome igralištu – rekao je Štromar.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić je naznačio kako je samo igralište prvenstveno namijenjeno za izdvojeno odjeljenje vrtića, odnosno oko 50 predškolaca koji dosad nisu imali adekvatno igralište.

Nakon Radovana, župan je obišao i Područnu školu Črešnjevo koja je u fazi dogradnje i rekonstrukcije jer zbog svojih 88 godina starosti ne udovoljava potrebama današnje nastave. Uz Štromara, školu su posjetili i načelnik općine Beretinec Igor Kos te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek.

- Jako sam zadovoljan što radovi polako idu prema kraju. U Osnovnoj školi Črešnjevo imat ćemo izuzetno dobre uvjete i djeca će moći pohađati nastavu od prvog do osmog razreda. Osim što će biti rekonstruirana zgrada, školu ćemo potpuno opremiti - rekao je Igor Kos, dok je Štromar napomenuo kako je prošle i ove godine za ovakve objekte ukupno izdvojeno četiri milijuna kuna.

Prva faza dogradnje počela je 2016. godine i financijski je iznosila 1.424.539,75 kuna. Druga faza izgradnje započela je 2017. godine i iznosi 2.537.419,85 kuna. Ukupna cijena građevinskih radova zajedno sa sanacijom starog dijela škole iznosi 4.190.000,00 kuna. U prolasku kroz Općinu Beretinec župan je zajedno s načelnikom pogledao i "pametnu klupu", klupu koja koristi solarnu energiju za punjenje mobitela i računala, a postavljena je ispred općinske zgrade u Beretincu.

Štromar je obišao i radove na uređenju i proširenju ceste Presečno-Oštrice čija vrijednost iznosi 350.000 kuna, a kako je naglasio ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački, ovime se dodatno poboljšava sigurnost svih sudionika u prometu, kako pješaka tako i vozača.