Stričak Štromaru: Ništa ne demantirate u vezi zdravstva, a ne zna se ni gdje je vaš program?

vv | 24.3.2017. u 10:04h | Objavljeno u Aktualno

- G. Štromar, tko ima problema s pamćenjem neka procijene čitatelji. Neka procijene i tko je licemjeran. Ali, da niste našli ni jednu jedinu rečenicu da demantirate naše navode je znakovito. Govori nam o tome da ste jedini odgovorni zbog čega naši sugrađani imaju najlošiju zdravstvenu skrb u državi - poručio je varaždinskom županu Predragu Štomaru saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak koji se osvrće i na ostale navode iz jučerašnjeg istupa aktualnog varaždinskog župana.

- Kad govorite o prijevozu, pozivam vas da osvježite pamćenje i pogledate zapisnik s 21. sjednice Županijske skupštine, održane 30. studenog 2015. godine. Na stranici četiri Zapisnika stoji „Potpredsjednik Anđelko Stričak je u ime Kuba vijećnika HDZ-a predložio … dopunu dnevnog reda i to s točkom: Prijedlog Odluke o pravu na besplatni prijevoz starijih od 65 godina i umirovljenika s prebivalištem na području Varaždinske županije na svim redovnim linijama autobusnog prijevoza na području cijele Varaždinske županije. Župan Predrag Štromar očitovao se … da prijedlog Kluba HDZ-a za dopunu dnevnog reda ne prihvaća“. Valjda je iz citata zapisnika jasno tko je inicirao besplatni prijevoz umirovljenika, a tko je bio protiv. Valjda je i jasno tko ima problema i s pamćenjem i s licemjerstvom, ukazuje Stričak te naglašava da se prijevoz umirovljenika sada odvija bez odgovarajuće "odluke, tj. na crno, valjda zato da se može osigurati koji autobus za potrebe aktivista HNS-a ili možda nekog drugog razloga, znanog samo vama."

Glede škola, Stričak tvrdi da Štromar nije predložio niti jednu da se gradi sredstvima ministarstva, već gura da se grade modelom JPP-a, a "SDP-ovci bi rekli modelom Javno privatne pljačke". Što se tiče besplatnih udžbenika, Stričak tvrdi da je i tu temu otvorio Klub HDZ-a te još 24. lipnja 2014. godine uputio u proceduru  „Odluku o pravu na besplatne udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola“.

- No, to ste i vi (HNS) i resorni zamjenik g. Kišić (SDP) tada odbili. Župne, kad već prozivate svoje protukandidate da nisu predstavili svoj program, molim Vas da nas uputite gdje možemo naći Vaš program! Također, podsjećam Vas da još uvijek niste odgovorili na što ste potrošili milijardu i šesto devet milijuna kuna, a da niste izgradili ništa. Župane, da li vam je pamćenje sada svježije, pita Stričak.