Štromar odgovorio: Stričak i Križanić imaju problema s pamćenjem ili su licemjerni Foto: VV arhiva

Štromar odgovorio: Stričak i Križanić imaju problema s pamćenjem ili su licemjerni

Varaždinske vijesti | 23.3.2017. u 13:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Saborski zastupnici HDZ-a Anđelko Stričak i Josip Križanić danas su još jednom pokazali da su prije svega loše informirani, ali i da su sve samo ne vjerodostojni, naveo je u svom priopćenju Predrag Štromar, župan Varaždinske županije.

Štromar je reagirao na prozivke saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Josipa Križanića koji su ga na današnjoj konferenciji za novinare prozvali "najnesposobnijim županom".

Priopćenje Predraga Štromara prenosimo u cijelosti:

Saborski zastupnici HDZ-a Anđelko Stričak i Josip Križanić danas su još jednom pokazali da su prije svega loše informirani, ali i da su sve samo ne vjerodostojni.

U vrijeme dok njihova nevjerodostojna Vlada HDZ-a i Mosta u rukavicama i potiho provodi odluke, među kojima su i one koje čine direktnu štetu građanima, oni napadima i jeftinim populizmom pokušavaju pridobiti pokoji glas građana. No, podsjetimo uvažene saborske zastupnike na to što su govorili i što (ni)su radili unazad četiri godine jer se oni očito toga ne sjećaju.

Podsjećam predsjednika HDZ-a Varaždinske županije Anđelka Stričaka da je u Saboru dizao ruku protiv svih projekata u Varaždinskoj županiji. Podržao je državni proračun u kojem nije bilo sredstava za naše škole u Varaždinskoj županiji. Da su se obistinile želje gospodina Stričaka i HDZ-a, sad srednjoškolci ne bi imali sufinanciranje prijevoza. Uz to, da je bilo onako kako su Stričak i ostali članovi njegove stranke htjeli, sad ni umirovljenici ne bi imali jeftiniji prijevoz. Za razliku od Stričaka, mene pamćenje dobro služi pa znam da Stričak nije napravio baš ništa ni za to da učenici imaju besplatne udžbenike. Iz svega toga proizlazi jedan jedini zaključak, da je zastupniku Stričaku jedino bitna njegova fotelja u Saboru, a da za građane Varaždinske županije uopće ne mari.

Josipa Križanić također pamćenje ne služi dobro ili je licemjeran. Podsjećam ga što je govorio prije nekoliko godina o porezu na nekretnine, a sad nisam čuo da se protiv toga pobunio. Citirat ću njegovu izjavu koju su prenijeli mediji prije nekoliko godina, a koja je vezana uz porez na nekretnine:
-Ovaj Linićev prijedlog veleizdaja je nacionalnog interesa jer će za posljedicu imati prisilnu rasprodaju nacionalnog blaga strancima – rekao je tada Križanić i još istaknuo kako ''HDZ neće dopustiti još jednu nacionalizaciju i konfiskaciju nakon 60 godina, te da rasprava o ovoj temi zahtijeva mobilizaciju nacionalnog korpusa koji je stvarao državu.''

Zamislite, prije nekoliko godina Križanić je tražio ''mobilizaciju nacionalnog korpusa'' što god to značilo, a sad kad njegova Vlada HDZ-a i Mosta potiho gura porez na nekretnine on šuti.
Što se tiče teme današnje konferencije za medije mogu samo reći da je žalosno da zastupnici HDZ-a ponovo pokušavaju obezvrijediti projekte koji su bitni za naše građane.
U zdravstvo će se u naredne dvije godine u Varaždinskoj županiji uložiti 320 milijuna kuna, a mogu reći da u ovoj Vladi ima i pozitivnih izuzetaka pa tako za naše projekte imamo podršku i Ministarstva zdravstva. Ovom prilikom zahvaljujem Ministarstvu zdravstva na pomoći i podršci, posebice što se tiče nabave magnetske rezonance, koju ćemo osigurati za OB Varaždin uz pomoć EU fondova.
I za kraj pozivam HDZ-ovog kandidata za župana Alena Runca da predstavi svoj program i ako ima bolja rješenja, posebice vezano uz zdravstvo, da ih iznese. Jeftinog populizma i učestalog kritiziranja bez jasne vizije smo se nagledali i naslušali.