VIDEO Stričak: Snimka incidenta potvrđuje što sam i tvrdio

| 14.10.2022. u 14:18h | Objavljeno u Aktualno

Snimka incidenta potvrđuje što sam i tvrdio, odnosno upravo ono što je utvrđeno i kriminalističkim istraživanjem, a to je da, uz ostalo, baš nikakav kontakt nisam imao s osobom koja me napala i nanijela mi posjekotine,  rekao nam je varaždinski župan i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, osvrćući se na kratak video isječak incidenta od 24. rujna na terasi kafića Strauss.

Izvorna snimka, koju je napravila kamera kafića, kako dodaje Stričak, potvrđuje da je zajedno s kolegama i kolegicama iz Varaždinske županije sjedio cijelo vrijeme sjedio na terasi.

-Nismo odlazili od stola, a kada smo se iza 3 sata digli od njega da bi otišli, prišla nam je jedna skupina gostiju s kojom smo nešto raspravljali. Jednog od njih držao sam u zagrljaju, međutim, ipak se spotaknu i zamalo pao, što se i vidi na snimci, veli nam župan, dodajući da tu osobu nije ni on niti bilo tko drugi gurnuo, udario ili bilo što slično napravio.

Zašto je napadnut od strane 24-godišnjaka, i to udarcem čašom u glavu, nije mu jasno ni danas.

-Taj koji me napao uopće nije bio iz društva onoga tko se spotaknuo. S njim prije udarca čašom nisam bio u nikakvom kontaktu ni ja niti bilo tko od kolega i ne znam što ga je potaknulo na nasilni čin zbog kojeg sam iste večeri završio u ambulanti, veli varaždinski župan, koji se još jednom ispričava varaždinskoj policiji za to što je njegova reakcija nakon incidenta protumačena na način na koji njemu nije bio na kraju pameti.

Zbog tučnjave, odnosno kršenja javnog reda i mira na terasi omiljenog noćnog okupljališta varaždinske mladeži, sudionicima, od kojih su neki bili u vidno alkoholliziranom stanju, policija je izrekla novčane prekršajne neloge, odnosno novčane kazne, tako da ovaj nemili incident nije doša ni do državnog odvjetništva niti do suda. Za sada. Naime,  postoji mogućnost pa i najave privatnih tužbi, a nije isključena ni kaznena prijava zbog ozlijeda.

Iz Varaždinske županije stigla je i službena izjava župana Anđelka Stričaka vezano uz video snimku događaja od 24. rujna. 

- O okolnostima napada na mene, koji se dogodio 24. rujna 2022., dao sam izjavu na konferenciji za novinare u ponedjeljak. Objavljena snimka potvrđuje da sam sve vrijeme bio za svojim stolom i nikoga nisam napao niti udario. Nažalost, te večeri sam se zatekao na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Pogledajte video Telegrama u nastavku teksta.

Označeno u