Stričak opet opleo po DORH-u: "Smatraju da je normalno prijetiti tenkovima, očito ekipa štiti rusofile" Foto: Ilustracija

Stričak opet opleo po DORH-u: "Smatraju da je normalno prijetiti tenkovima, očito ekipa štiti rusofile"

IHR/Varaždinske vijesti | 18.5.2022. u 12:07h | Objavljeno u Aktualno

- Gospodine župane, kako komentirate izjavu zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića izrečenu na konferenciji o uporabi energenata iz otpada održanoj u ožujku, a koja glasi, citiram: "Da je Hrvatska više država, a manje slučajna mi bi odlagali otpad odlagali u Ivancu tako da bi policija išla ispred, a kamioni iza. Ako ne bi riješila policija, kupili bi dva ruska tenka, sad ih imate na sniženju u Ukrajini, pa bi s njima išli ispred, a mi iza i mogli bi odvoziti otpad u Ivanec. Ali mi to ne možemo jer Hrvatska ne pokakzuje baš sva obilježja države". Odobravate li ovakvu izjavu, kao dužnosnik i sudionik Domovinskog rata? - zanimalo je HDZ-ovog vijećnika Josipa Krtanjeka na aktualnom satu Županijske skupštine.

- "RAT" VARAŽDINA I IVANCA Avirović: "Otpad bi u Ivanec mogli voziti uz dva ruska tenka"

Župan Anđelko Stičak izjave gospodina Avirovića nazvao je neprimjerenim i zloćudnim.

- Zatražio sam od policije očitovanje, tako da ne mislite da nisam reagirao. Tako sam zaprimio odgovor od PU varaždinske u kojem se navodi kako su u svezi navedenih izjava izvršene konzultacije s općinskim državnim odvjetnikom kojom prilikom je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela ili prekršaja za koje bi se progon poduzimao po službenoj dužnosti. Znači, da DORH u Varaždinu smatra da kad ljudima prijetiš s tenkovima, da je to dobro, da je to normalno i dozvoljeno, pogotovo u jeku ruske agresije na Ukrajinu i mi tu ne možemo poduzeti ništa zato što ekipa iz varaždinskog DORH-a štiti rusofile – rekao je Stričak.

Označeno u