"RAT" VARAŽDINA I IVANCA Avirović: "Otpad bi u Ivanec mogli voziti uz dva ruska tenka" Foto: VV arhiva

"RAT" VARAŽDINA I IVANCA Avirović: "Otpad bi u Ivanec mogli voziti uz dva ruska tenka"

Varaždinske vijesti | 2.4.2022. u 13:19h | Objavljeno u Aktualno

Iz Grada Ivanca oštro su reagirali na izjave zamjenika direktora Čistoće Varaždin Saše Avirovića, iznesene na Konferenciji o uporabi energenata iz otpada u Zagrebu.

- Tom je prilikom Avirović, u kontekstu prozivki građana Banfice o tome da smeće i pelene bacaju kroz prozor te o načinima na koji vidi rješenje problema odvoza i odlaganja tzv. varaždinskog otpada, izjavio i sljedeće: “Da je Hrvatska više država, a manje slučajna, mi bi (Čistoća Varaždin, op. a.) odlagali otpad u Ivancu tako da bi policija išla ispred, a kamion iza. Ako ne bi riješila policija, kupili bi dva ruska tenka. Sad ih imate na sniženju u Ukrajini, pa bi s njima išli ispred, a mi iza. I mogli bi odvoziti svoj otpad u Ivanec. Ali mi to ne možemo jer Hrvatska ne pokazuje baš sva obilježja države” - naveli su iz Grada Ivanca.

Dodali su kako ne “ulaze u kontekst Avirovećih izjava po pitanju poimanja hrvatske državnosti te ih istovremeno smatraju krajnje degutantnim ne samo u kontekstu rata i stradavanja u Ukrajini, već i viđenja načina na koji bi Čistoća “rješavala” problem “neposlušnog” vodstva Grada Ivanca i njegovih građana koji se protive dovozu tuđeg smeća”, no ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić od varaždinskog je gradonačelnika Nevena Bosilja zatražio objašnjenje Avirovićeve izjave.

No, ukazali su i na druge Avirovićeve izjave na račun Grada Ivanca.

- Među ostalim, izvodeći računicu o novcu koji su Ivkom d.d. i Grad Ivanec mogli “zaraditi” na dovozu tzv. varaždinskog smeća u Jerovec, izjavio je da su se mogli “nenormalno obogatiti, izgraditi još dva odlagališta, ugraditi podno grijanje na pločnicima u Ivancu” i druge slične “bisere” - naveli su iz Grada Ivanca.

- Ovakav istup samo potvrđuje nastavak krajnje omalovažavajućeg odnosa varaždinskih struktura prema građanima Grada Ivanca i osobito Jerovca - smatra gradonačelnik Batinić.

"Izjava je neprimjerena"

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj je u objavi na Facebooku komentirao izjavu zamjenika direktora Čistoće.

- Bez obzira na složenost problematike odvoza i sanacije otpada, izjavu zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića smatram neprimjerenom te ću zatražiti i očitovanje direktora Čistoće d.o.o. Zorana Sveteca. S obzirom na osjetljivost tematike, apeliram na primjerenu komunikaciju svih koji su na bilo koji način uključeni u rješavanje pitanja odvoza i sanacije otpada - napisao je Bosilj.